Съединените щати са намалили контингента си в Афганистан с 2000

...
Съединените щати са намалили контингента си в Афганистан с 2000
Коментари Харесай

САЩ са намалили контингента с в Афганистан с 2000 войници

Съединените щати са понижили контингента си в Афганистан с 2000 бойци през последната година. Информацията беше обявена нощес от военачалник Скот Милър, който командва американските сили в централноазиатската страна, оповестиха международни осведомителни организации.

Днес без предупреждение в Кабул дойде министърът на защитата на Съединените щати Марк Еспър. Той акцентира, че за разлика от кюрдите в Сирия Америка има дългогодишен ангажимент към сътрудниците си в Афганистан, тъй като е вложила живота на бойците си и милиарди долари за укрепването на тази страна.

На американските военни е разрешено да държат към 14 000 бойци в Афганистан, като US представители чакаха броят им да бъде понижен при командването на Милър. Пентагонът бе оповестил, че може да смъкна числеността до 8600 и към момента да реализира задачата си за битка с тероризма.

Държавният департамент заяви, че специфичният делегат Залмай Халилзад е отпътувал на съвещания в Брюксел и Москва за ускорение на мирните договаряния с талибаните, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР