Съединените щати са изправени пред огромната задача да сложат край

...
Съединените щати са изправени пред огромната задача да сложат край
Коментари Харесай

Барак Обама: Ще са необходими повече от едни избори, за да бъдат преодолени разделенията в САЩ

Съединените щати са изправени пред голямата задача да сложат завършек на културата на "шантави тайни теории ", които изостриха раздялите в страната, съобщи някогашният президент Барак Обама.

В изявление за Би Би Си Обама регистрира, че в този момент страната е по-дълбоко разграничена, в сравнение с преди четири години, когато Доналд Тръмп бе определен за негов правоприемник на поста.

Бившият президент демократ предвижда, че успеха на неговия бивш вицепрезидент Джо Байдън на изборите единствено ще сложи началото на превъзмогването на тези разделения. "Ще са нужни повече от едни избори, с цел да бъдат обърнати тези трендове ", предизвести той.

Обама означи, че решаването на казуса с поляризирането на страната изисква освен решения на политиците, само че и структурни промени и хората взаимно да се изслушват. Той сподели, че вижда "голяма вяра " в зрялото държание на идващото потомство, и прикани младежите да оправдаят "този внимателен оптимизъм, че светът може да се промени " и "да бъдат част от тази смяна ".

Обама загатна гнева и взаимното възмущение сред селска и градска Америка, имиграцията, несправедливости като неравенството и "различните типове шантави тайни теории - това, което някои назовават крах на истината ". Тези проблеми бяха засилени от някои американски медии и раздути още повече от обществените мрежи, акцентира той.

Бившият президент на Съединени американски щати регистрира, че в този момент страната е по-разделена, в сравнение с когато той е спечелил първия си мандат през 2008 година Той хвърли виновността отчасти върху своя правоприемник на поста Доналд Тръмп, който съгласно него е подхранвал това "разделение, тъй като е било потребно за неговата политика ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР