Съединените щати са изправени пред намаляване на запасите от някои

...
Съединените щати са изправени пред намаляване на запасите от някои
Коментари Харесай

САЩ изчерпват някои оръжия и боеприпаси, обещани на Украйна

Съединените щати са изправени пред понижаване на запасите от някои оръжия и муниции, които са дали обещание на Украйна като част от военната помощ, заяви Си Ен Ен, базирайки се на няколко източника в американското държавно управление.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8242
По-специално въпросът се отнася до 155-милиметрови артилерийски снаряди и портативните системи за противовъздушна защита Stinger. Източниците на медията считат, че може да има компликации и с производството на други оръжия, обещани на Украйна, в това число портативни противотанкови ракетни системи Javelin, както и ракети HARM и GMLRS.

Все още не е допустимо бързо да се настройки произвеждане на оръжия и муниции в Съединени американски щати, чиито ресурси са намалели, нито пък да се изискат от съдружниците в Европа.

В същото време американските управляващи акцентират, че сигурността на страната няма да бъде изложена на риск при никакви условия и всяка доставка се прави оценка от позиция на въздействието ѝ върху стратегическите запаси и отбранителните проекти на Съединени американски щати, добавя dir.bg.

Преди войната в Украйна Съединени американски щати за първи път от доста години не са били въвлечени във въоръжен спор - войските от Афганистан и Ирак са били изтеглени и не е имало потребност да се създават оръжия за присъединяване в огромна война.

" Става все по-трудно и по-трудно ", е декларирал пред Си Ен Ен конгресменът Майк Куигли, член на комисията по разузнаване, в коментар за доставките на оръжие за Украйна. " Мислехме, че войната ще завърши за няколко дни, само че в този момент може да минат години. В миг, когато международните вериги за доставки се разпадат, за Запада ще бъде доста мъчно да посрещне потребностите на това високо равнище ", споделя той.

От своя страна представителят на Пентагона Патрик Райдър увери, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", като добави, че никакви оръжейни доставки за Украйна няма да понижат отбранителните качества на Съединени американски щати.

Съединените щати са един от главните съдружници на Украйна. След началото на войната Вашингтон отпусна на Украйна няколко пакета военна помощ в размер на няколко милиарда $, а също по този начин започва стратегия за ленд-лиз.

В края на октомври американски медии оповестиха, базирайки се на свои източници, че по време на телефонен диалог президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е " повишил звук " на украинския президент Володимир Зеленски, когато той е изискал Съединени американски щати да доставят повече оръжия на Киев. Според Eн Би Си нюз Байдън е бил " ядосан " от думите на Зеленски и е дал да се разбере, че украинският президент би могъл да покаже по-голяма признателност за помощта, защото американският народ " към този момент е бил доста великодушен ", а Белият дом и Пентагонът " са работили интензивно, с цел да оказват помощ ".

Междувременно министърът на външните работи Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че предадените на Украйна системи за противовъздушна защита NASAMS към този момент смъкват съветски ракети. Министърът съобщи, че е належащо да се ускорят доставките на системи за противовъздушна защита за Украйна.

" NASAMS към този момент са потвърдили своята успеваемост. Също по този начин съм уверен, че е пристигнало времето за Patriot ", написа Кулеба в Twitter.

Днес съветските обстрели на енергийната инфраструктура на Украйна продължиха, а прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че става дума за цели, които са свързани директно или индиректно с военния капацитет на Киев.

Освен това Песков съобщи, че концепцията на украинския президент Володимир Зеленски за обществени договаряния сред Москва и Киев, е невъзможна, тъй като такива договаряния просто не съществуват. " Едно е ясно - украинската страна не желае никакви договаряния. Специалната военна интервенция продължава и нейните цели би трябвало да бъдат реализирани ", сподели още Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР