Съединените щати са доставили на Украйна над 1 млн. боеприпаси,

...
Съединените щати са доставили на Украйна над 1 млн. боеприпаси,
Коментари Харесай

САЩ доставят на Украйна 1,1 млн. контрабандни боеприпаси, иззети от Иран

Съединените щати са доставили на Украйна над 1 млн. муниции, иззети от Иран в края на предходната година. Това оповестяват американски военни.

Централното командване на Съединени американски щати (Centcom), което управлява интервенциите в Близкия изток, съобщи, че патроните са били конфискувани от транспортен съд, пътуващ за Йемен през декември. Това е станало след дело за конфискация, защото боеприпасите са били контрабандно пренасяни за йеменските хутски сили в нарушаване на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации. Съгласно интернационалното право даден актив може да бъде конфискуван, в случай че се счита, че притежателят му е забъркан в незаконна активност.

" С това прекачване на оръжия дейностите на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за конфискация против един властнически режим сегапряко поддържат битката на украинския народ против различен властнически режим ", съобщи в сряда основният прокурор на Съединените щати Мерик Гарланд.

" Ние ще продължим да използваме всички правни пълномощия, с които разполагаме, с цел да подкрепим Украйна в битката ѝ за независимост, народна власт и господство на закона ", добави той.

Доставените муниции са с диаметър 7,62 мм и са употребявани в пушки и леки картечници от руската ера.

Западните съдружници на Киев наскоро предизвестиха, че индустриалните им линии мъчно устоят на темповете за произвеждане и доставка на муниции за въвлечената във война страна.

Иран поддържа бунтовническите хути в продължаващата революция в Йемен, само че доставките на оръжия за тази формация са неразрешени според резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 година Гражданската война в Йемен стартира през 2014 година, когато хутите поеха контрола над столицата Сана и отстраниха държавното управление на страната.

Сваленото държавно управление остава интернационално приетата власт в страната и е подкрепяно от коалиция от страни в района, както и от Съединени американски щати и Англия.

По-рано през седмицата ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауъер съобщи, че западните държавни управления и производителите на оръжие би трябвало да " усилят производството с доста по-бързи темпове ", защото " дъното на бъчвата към този момент се вижда ".

Той изясни, че десетилетия на незадоволителни вложения за защита са довели до това, че даже при започване на войната запасите от муниции на страните от НАТО са били на половина цялостни или даже празни.

" Икономиката, която изградихме дружно за последните 30 години в нашите демократични стопански системи, е подобаваща за доста неща, само че не и за въоръжените сили, когато се води война ", сподели Бауъер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР