Съединените щати са дом на повече милиардери, отколкото всяка друга

...
Съединените щати са дом на повече милиардери, отколкото всяка друга
Коментари Харесай

10 милиардери, които натрупват богатството си след емиграция в САЩ

Съединените щати са дом на повече милиардери, в сравнение с всяка друга страна, съгласно изследователската компания Wealth-X - само че не всички от тях са родени там.

Част от тях - в това число изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск, строителният бизнесмен Хорхе Перес, създателят на Panda Express Андрю Чернг, в началото идват в Съединени американски щати поради образованието си. Други емигрират със фамилиите си още като деца.

Вижте кои са някои от най-видните имигрантски милиардери в страната, показани от Business Insider:

1. Семейството на Сергей Брин емигрира от Съветския съюз, когато е на 6 години.

Богатство: 57,5 милиарда $

Компания: Alphabet

46-годишният милиардер основава търсачката, известна в този момент като Гугъл, с Лари Пейдж в гараж в Менло Парк, Калифорния. В момента той е президент на Alphabet, която има Гугъл.
 Защо милионерите бягат от родните си страни?
Защо милионерите бягат от родните си страни?

Русия и Китай губят най-вече богати жители

2. Хамди Улукая основава компанията за кисело мляко Chobani, откакто емигрира от Турция, с цел да учи в Ню Йорк.

Богатство: 2,2 милиарда $

Компания: Chobani

Toй получава 3000 $ заем, с цел да си купи остарял цех за кисело мляко в Норвич, Ню Йорк. Сега Chobani продава кисело мляко за над 1 милиарда $ годишно. Улукая сега оказва помощ на бежанците като им предлага работа в заводите си и предизвиква други компании да създадат същото.

3. Финансистът Джордж Сорос бяга от руската окупация в родната си Унгария през 1947 година

Богатство: 8,3 милиарда $

Компания: Quantum Fund

88-годишният Сорос в началото посещава Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки, преди да се реалокира в Ню Йорк, където стартира работа като търговец на акции и по-късно става притежател на един от най-успешните хедж фондове Quantum Fund.

4. Ерен Йозмен , президентът на аерокосмическата компания Sierra Nevada Corp., имигрира в Съединени американски щати от Турция.

Богатство: 1,4 милиарда $

Компания: Sierra Nevada Corp.

61-годишната Йозмен и брачният партньор ѝ употребяват къщата им като поръчителство, с цел да купят Sierra Nevada Corp. през 1994 година, оповестява Forbes. Тя трансформира компания с 20 чиновници в една от най-големите изпълнителни компании на федералното държавно управление.

5. Строителният бизнесмен Хорхе Перез е роден в Буенос Айрес, Аржентина.

Богатство: 1,9 млн. $

Компания: The Related Group

Перес се мести в Съединени американски щати, с цел да се изучи. Той работи по планове свързани с градоустройството преди да си партнира със Стивън Рос и да започват сполучливата компания за първокласни парцели The Related Group в Маями.

6. Eдин от ранните вложители в Гугъл Кавитар Рам Шрирам е роден и израснал в Индия.

Богатство: 2,2 милиарда $

Компания: Sherpalo Ventures

62-годишният Шрирам е част от борда на Alphabet и има дялове в голям брой стартъп компании посредством своята компания за рисков капитал Sherpalo Ventures.
 Милионерите бягат от тези страни
Милионерите бягат от тези страни

И отиват да живеят в тези, съгласно данните за 2018 година

7. Основателите на Panda Express Пеги и Андрю Чернг са имигрирали в Съединени американски щати надлежно от Мианмар и Китай, преди да се срещнат като студенти в Университета Бейкър.

Богатство: 3,1 милиарда $ (заедно)

Компания: Panda Express

Двойката е притежател и ръководи всичките си 2000 местоположения на Panda Express - те не ги дават на франчайзинг, което ги отличава измежду ресторантьорските вериги с такива размери.

8. Съоснователят на WhatsApp Ян Кум имигрира в Калифорния от Украйна дружно с майка си, когато е бил на 16 години.

Богатство: 10,9 милиарда $

Компания: WhatsApp

43-годишният Кум основава WhatsApp благодарение на средства от някогашните си сътрудници в Yahoo. По-голямата част от благосъстоянието му, идва от придобиването на WhatsApp от Фейсбук за сумата от 22 милиарда $ през 2014 година

9. Пиер Омидияр се мести със фамилията си от Франция в Съединени американски щати, доста преди да основе eBay.

Богатство: 12,6 милиарда $

Компания: eBay

Oмидияр основава eBay през 1995 година като самичък написва кода за уеб страницата. Той става милиардер на 31-годишна възраст с първичното обществено предложение на eBay през 1998 година

10. Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск израства в Южна Африка и работи в Канада, преди да се реалокира в Съединени американски щати.

Богатство: 20,7 милиарда $

Компания: Tesla

48-годишният Мъск се мести в Съединени американски щати, с цел да учи в Университета на Пенсилвания. Той е създател на SpaceX и е измежду създателите на Tesla Motors и PayPal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР