Съединените щати рискуват да загубят статута си на държава, елиминирала

...
Съединените щати рискуват да загубят статута си на държава, елиминирала
Коментари Харесай

САЩ рискуват да загубят статуса на държава, елиминирала морбили

Съединените щати рискуват да изгубят статута си на страна, отстранила морбили, в случай че актуалните огнища продължат, оповестиха американските здравни управляващи. Болестта се счита за отстранена, когато липсва предаване на заболяването в продължение на 12 месеца или по-голям период в избрана географска област
Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати оповестиха, че са регистрирани 971 случая на морбили в Съединени американски щати до момента през тази година, което значи, че повече хора са хванали заболяването през последните пет месеца, в сравнение с през всяка календарна година след 1992 година. Според американската идея морбили трябваше да бъде отстранена в Съединени американски щати през 2000 година – тази цел е била сложена през 1966 година с въвеждането на ваксина.
Продължаващото експлоадиране на огнища на морбили в и към Ню Йорк, което стартира предходната есен, заплашва " елиминационния статус " на Съединени американски щати - в случай че продължи още четири месеца, страната към този момент няма да може да твърди, че е отстранила морбили.
" Морбили се предотвратява и методът да се постави завършек на всяко огнище е да се подсигурява, че всички деца и възрастни, които могат да се имунизират, се имунизират. Отново желая да уверя родителите, че имунизациите са безвредни, те не предизвикват аутизъм. По-голямата заплаха е заболяването, която имунизацията предотвратява ", съобщи шефът на CDC Робърт Редфийлд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР