Съединените щати решително се противопоставят на прекратяване на подкрепата за

...
Съединените щати решително се противопоставят на прекратяване на подкрепата за
Коментари Харесай

САЩ няма да спрат подкрепата си за водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен

Съединените щати уверено се опълчват на преустановяване на поддръжката за ръководената от Саудитска Арабия коалиция във войната в Йемен и ще останат ангажирани в битката против иранското въздействие и ислямистката интензивност в арабската страна, съобщи през днешния ден представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
Правителството на президента Доналд Тръмп бе подложено на напън вкъщи за продължаващия от четири години спор, довел Йемен до ръба на глада, след убийството на саудитския публицист и помощник на в. " Вашингтон пост " Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, отбелязва организацията. Миналия месец Сенатът придвижи напред резолюция за преустановяване на американската военна помощ, включваща продажби на оръжие и шерване на разследваща информация за подкрепяната от Запада сунитска коалиция, която се намеси през 2015 година против съюзените с Иран бунтовници хуси, с цел да върне на власт интернационално приетото йеменско държавно управление.
 Американски сенатори с проектозакон след случая Американски сенатори с проектозакон след случая "Хашоги "
Сенатори републиканци и демократи от американския Конгрес оферират проектозакон, с който да бъдат наложени наказания на Саудитска Арабия поради гибелта...

" Очевидно има напън в нашата система да се изтеглим от спора или да прекратим нашата поддръжка за обединението, против което има мощна съпротива от страна на администрацията ", съобщи Тимъти Лендъркинг, заместник-помощник Държавен секретар по въпросите на Арабския залив.

" Ние мощно имаме вяра, че поддръжката за обединението е нужна. Ако прекратим поддръжката, това ще изпрати неверен сигнал ", съобщи американският посланик на конгрес по сигурността в Обединените арабски емирства.

Миналия месец Съединени американски щати прекратиха презареждането във въздуха на самолети на обединението, която е упреквана за въздушни удари, умъртвили хиляди цивилни в Йемен.
 Мъж оглежда полуразрушена постройка в столицата на Йемен Сана Мъж оглежда полуразрушена постройка в столицата на Йемен Сана © Българска телеграфна агенция
Лендъркинг съобщи, че почналите предходната седмица в Швеция мирни договаряния под егидата на Организация на обединените нации сред враждуващите страни в

Йемен са " жизненоважна първа стъпка " към преустановяване на спора, който лиши живота на хиляди хора. Той уточни, че Вашингтон се стреми към превръщането на Йемен в " постоянна и единна страна, която да укрепва, а не да подкопава районната и световната непоклатимост ".

" В един предстоящ Йемен няма място за подкрепяна от Иран опасност против Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и жизненоважни интернационалните стопански зони ", съобщи Лендъркинг, който добави, че обединението води война също против Ал Каида и " Ислямска страна " в Йемен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР