Съединените щати решиха да предоставят временно освобождаване от митнически тарифи

...
Съединените щати решиха да предоставят временно освобождаване от митнически тарифи
Коментари Харесай

Вашингтон също сваля мита върху китайски стоки

Съединените щати взеха решение да дават краткотрайно освобождение от митнически цени за 437 китайски продукта, заяви в петък бизнес телевизия CNBC, базирайки се на три документа, които би трябвало да бъдат оповестени по-късно денем от Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати (USTR), съобщи БНР.

Продуктите, които ще бъдат изключени от 25 процентните мита, включват внасяни от Китай артикули като светлинни украси за коледни елхи, пластмасови сламки, филтри за кафе, каишки за кучета,  скейтбордове и може би от най-голяма значимост -  печатни платки за софтуерната промишленост.

Те са част от китайските артикули на стойност 250 милиарда $, за които Съединени американски щати вкара през предходната години мита от 25%.Не беше ясно незабавно какъв брой огромна част от общите цени се покрива от изключенията.

Изключенията произтичат от над 1100 претенции за сходни изключвания, отправени от редица компании и други организации в Съединените щати. На тои стадий не е ясно каква част от всичките обмитявани китайски артикули ще подлежат на изключения.

Седмица по-рано китайското министерство на финансите също разгласи, че ще освободи 16 американски продуктови линии от по-високите цени, избрани от Пекин. Впоследствие американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще забави повишението на митата на китайски стоки на стойност 250 милиарда $ с две седмици, или до 15-и октомври.

Всички тези решения идват на фона на започващите по-късно в петък договаряния на равнище заместител сред делегации на Съединени американски щати и Китай. В четвъртък 30-членна китайска делегация дойде във Вашингтон за срещи с публични лица от Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР