Съединените щати разследват как очевидното изтичане на множество строго секретни

...
Съединените щати разследват как очевидното изтичане на множество строго секретни
Коментари Харесай

САЩ разследват изтичането на секретни документи в интернет

Съединените щати проверяват по какъв начин очевидното приключване на голям брой строго секретни документи в интернет може да повлияе на националната сигурност, оповестиха от Пентагона.

Изглежда, че пробивът - който се проверява от министерството на правораздаването - включва оценки и секретни разследващи отчети, които засягат освен Украйна и Русия, само че и извънредно чувствителни разбори на съдружниците на Съединени американски щати.

Въпреки че министерството на защитата към момента ревизира валидността на фотографираните документи, които се популяризират онлайн, те " наподобява съдържат чувствителни и строго класифицирани материали ", съобщи заместител прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх.

" Изградени са междуведомствени връзки, ориентирани към оценка на въздействието, което тези фотографирани документи биха могли да окажат върху националната сигурност на Съединени американски щати и върху нашите съдружници и сътрудници ", сподели Сингх.

Министерството на правораздаването съобщи, че е влезнало по отношение на министерството на защитата по въпроса и е почнало следствие.

През последните дни в Туитър, Телеграм, Дискорд и други уеб сайтове непрестанно циркулират десетки изтекли документи и слайдове, а нови документи не престават да се появяват.

Представители на Съединени американски щати обявиха пред " Вашингтон пост ", че някои документи наподобяват манипулирани, само че доста от тях подхождат на отчетите на Централно разузнавателно управление на САЩ, които се споделят на високи равнища в Белия дом, Пентагона и Държавния департамент.

Анализатори в региона на защитата настояват, че всеки пробив във вътрешните класифицирани документи на Съединени американски щати би бил както нездравословен, по този начин и евентуално рисков.

Освен това приключването на информация би се оказало скъпо за Москва, защото демонстрира какъв брой надълбоко американското разузнаване е проникнало в елементи от съветския боен уред, настояват американските медии.

Сред документите са разисквания на дебата в Южна Корея дали да даде на Съединените щати артилерийски снаряди за потребление в Украйна, показва " The New York Times "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР