Съединените щати разполагат с достоверна информация, че руски военни са

...
Съединените щати разполагат с достоверна информация, че руски военни са
Коментари Харесай

Руски военни са екзекутирали украинци, поискали да се предадат в плен |

Съединените щати разполагат с достоверна информация, че съветски военни са екзекутирали украинци, които са се желали да се предадат в плен в Донецка област, заяви CNN с позоваване на специфичния американски дипломат по въпросите на интернационалното правораздаване Бет Ван Шаак

„ Сега имаме достоверна информация за това, че настояща в покрайнините на Донецк росийска военна част е екзекутирала украинци, които са се опитвали да се предадат, вместо да ги плени. Ако това е истина, то това би било нарушение на главния принцип на военните закони: възбрана за случайна екзекуция на цивилни лица и воюващи, които са капитулирали, които са ранени или имат други форми на инвалидизация. “ – се споделя в изказването на Бет Ван Шаак по време на среща в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадена на Украйна.

„ Нашето просто обръщение към военното и политическото управление на Русия и към редовите лица е следното: светът гледа и на вас ще ви бъде потърсена отговорност. “ – декларира още Бет Ван Шаак.

„ Екзекуциите са част от възходящия лист с военни закононарушения, в които Русия е упрекната, като останалите включват нахлуване против цивилни, похищение на деца, изтезания и изнасилвания. Русия концентрира напъните си в региона на Донецк, откакто силите й не съумяха да завладяват столицата Киев. “ – написа по тематиката американското издание The Hill.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР