Съединените щати разполагат с доказателствата за десетки милиони евро, взети

...
Съединените щати разполагат с доказателствата за десетки милиони евро, взети
Коментари Харесай

САЩ за санкциите по „Магнитски“: Десетки милиони евро, взети от българския народ


Съединените щати разполагат с доказателствата за „ десетки милиони евро, взети от българския народ и дадени на длъжностни лица или задгранични компании “. На базата на тях са наложени на български лица.

Това съобщи, началник на „ Офиса за съгласуване на глобите “ в Държавния департамент на Съединени американски щати пред БНР.

Пред журналиста Ирина Недевяа О'Брайън съобщи, че няма да спекулира дали към листата ще бъдат прибавени нови имена.

„ Важното е, че това има за цел да стимулира промяната. Не разполагам с голям долап цялостен с имена, от който да изваждам едно или друго име, когато си желаяме. Работим по доказателства, само че концепцията е че би трябвало да има промяна, с цел да може България да предотвратява тези действия. Бихме желали да забележим развой, при който партиите да се съберат и да постигнагт единодушие по съответен текст и да се ангажират да го гласоподават при започване на новия парламент и по-късно да го приложат напълно. Защото желаеме не просто закони на хартия, а България да има самостоятелна, безпристрастна и виновна следствена работа, работа за битка с корупцията, основен прокурор и тн. “, сподели Джим О'Брайън.

Вчера той се срещна с президента Румен Радев и със служебния министър на правораздаването Крум Зарков. От правосъдното министерство и до през днешния ден пазят безмълвие за тематиката на срещата. От президентството обаче оповестиха, че са разисквани наложените наказания по „ Магнитски “.

Във от петък попадат петима българи - някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният енергиен министър Румен Овчаров от Българска социалистическа партия, двама някогашни шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ – Иван Генов и Александър Николов, и водачът на партията „ Русофили “ Николай Малинов.

През юни 2021 година по „ Магнитски “ бяха глобени още шестима българи - измежду тях предприемачът Васил Божков и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР