Съединените щати разкритикуваха решението на Арабската лига да приеме отново

...
Съединените щати разкритикуваха решението на Арабската лига да приеме отново
Коментари Харесай

САЩ разкритикуваха повторното приемане на Сирия от Арабската лига

Съединените щати разкритикуваха решението на Арабската лига да одобри още веднъж Сирия и обявиха, че президентът Башар Асад не заслужава нормализиране на обстановката след жестоката революция, съобщи Агенция Франс Прес.


" Не считаме, че Сирия заслужава наново приемане в Арабската лига в този миг ", съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Ведант Пател.

" Продължаваме да считаме, че няма да възстановяваме връзките си с режима на Асад и не поддържаме нашите съдружници и сътрудници също да го вършат ", сподели той.

Съединените щати нееднократно са се разгласявали срещу примирието със Сирия, а вътрешното законодателство не разрешава всякаква помощ за възобновяване без вдишване на отговорност за злоупотребите по време на войната.

Но Арабската лига гласоподава през вчерашния ден да одобри назад Сирия, с което на процедура заключи, че Асад е спечелил войната, в която от 2011 година насам са починали половин милион души, а половината от популацията преди войната е било разселено.

Пател обаче омаловажи различията и съобщи, че Съединените щати споделят общи цели с доста от арабските си сътрудници във връзка с Сирия.

" Споделяме редица идентични цели с нашите арабски сътрудници във връзка с Сирия, в това число постигането на решение на сирийската рецесия, което да е в сходство с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели Пател, базирайки се на интернационалното предложение от 2015 година, в което се дефинира пътна карта за политически преход.

Той съобщи, че Съединените щати ще работят с арабските сътрудници и за разширение на филантропичния достъп до сирийците и за поддръжка на стабилността, с цел да се предотврати възраждането на екстремистката формация " Ислямска страна ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР