Съединените щати ратифицираха протокола за присъединяването на Северна Македония към

...
Съединените щати ратифицираха протокола за присъединяването на Северна Македония към
Коментари Харесай

САЩ ратифицираха протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО

Съединените щати ратифицираха протокола за присъединението на Северна Македония към НАТО. Това заяви държавният секретар Майк Помпейо на страницата си в Twitter, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Приятно ми е да оповестя, че Съединени американски щати ратифицираха протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО. Една стъпка по-близо до приемането на Северна Македония като 30-ия съдружник в НАТО ", написа началникът на американската дипломация.

През юни предходната година външните министри на Македония и Гърция подписаха съглашение за новото публично име на някогашната югославска република. Преспанското съглашение планува потреблението на името " Република Северна Македония ". Този контракт цели освен да уреди дългогодишния спор с Атина за името на балканската република, съвпадащо с това на северна гръцка област, само че и да открие пътя на Скопие към НАТО и Европейски Съюз. През февруари тази година Преспанското съглашение влезе в действие, напомни ТАСС.

Повечето страни членки към този момент ратифицираха протокола за приемането на Северна Македония в алианса, който ще има среща на върха в Лондон на 3 и 4 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР