Съединените щати раглеждат варианта за дипломатически бойкот на предстоящите зимни

...
Съединените щати раглеждат варианта за дипломатически бойкот на предстоящите зимни
Коментари Харесай

САЩ проучват идеята за дипломатически бойкот на Олимпиадата в Китай

Съединените щати раглеждат разновидността за дипломатически протест на идните зимни Олимпийски игри в Китай. Това е споделил пред публицисти президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

В отговор на питане за коментар на известие в американския щемпел за вероятен дипломатически протест на Олимпиадата в Пекин, той е споделил: " Ние преглеждаме тази концепция ".

XXIV зимни Олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година, а Паралимпийските игри - от 4 до 13 март.

Във вторник вестник The Washington Post осведоми, че администрацията на Съединени американски щати възнамерява дипломатически протест на Олимпиадата в Пекин, което планува отвод от изпращане на длъжностни лица на тържеството по случай откриването на тези надпревари. Изданието прецизира, че окончателното решение във Вашингтон още не е взето. Но на Байдън, по сведения на The Washington Post, към този момент са предадени рекомендации за протеста, с които той счита да се съгласи. Това решение на президента се чака до края на този месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР