Съединените щати провеждат консултации с Полша за възможността да предоставят

...
Съединените щати провеждат консултации с Полша за възможността да предоставят
Коментари Харесай

Путин поиска списък с враговете на Русия

Съединените щати организират съвещания с Полша за опцията да дават на Варшава бойни самолети за Украйна, gazeta.ua, базирайки се на CNN.

Президентът Владимир Зеленски към този момент изиска от страните от Източна Европа да изпратят бойни самолети в Украйна.

Говорител на Държавния департамент сподели, че изпращането на изтребители в Украйна е „ суверенно решение на всяка страна “.

Той означи, че в този момент е належащо да се разработят доста логистични въпроси. По-конкретно по какъв начин самолетите ще бъдат трансферирани от Полша в Украйна.

Президентът Владимир Зеленски е декларирал, че Полша е подготвена да изпрати изтребители МиГ, само че чака позволение от Съединени американски щати.

В същото време до два дни Руското държавно управление би трябвало да изготви лист на страните, които правят " вражески дейности " във връзка с Руската федерация.

Това се показва в известие на уеб страницата на Кремъл.

„ Правителството на Руската федерация в двудневен период да дефинира листата на непознати страни, които правят вражески дейности против Руската федерация, съветски юридически и физически лица “, се споделя в документа.

То е подписано от съветския президент Владимир Путин.

Руските компании ще могат да заплащат отговорностите си към кредитори от страни от този лист, не в евро или долари, а в рубли.

Русия към този момент сформира лист на неприятелските страни. През май 2021 година в него влязоха единствено Съединени американски щати и Чехия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР