Съединените щати проучват евентуален отговор на руското преустановяване на изпълнението

...
Съединените щати проучват евентуален отговор на руското преустановяване на изпълнението
Коментари Харесай

САЩ мислят върху нови системи за отбрана заради ракетите на Русия

Съединените щати изследват възможен отговор на съветското прекратяване на осъществяването на Договора за ракети със междинен и по-малък обхват (ДРСМО), с цел да се предпазят от съветските крилати ракети. Това съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати за НАТО Кей Бейли Хътчисън,предаде БГНЕС.
Той сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати търсят отговор в областта на стандартните оръжия и също по този начин изследват опцията за основаване на нови системи за защита на фона на преустановяването от страна на Русия на осъществяването на ДРСМО .
напомня, че Русия разгласи своето прекратяване на осъществяването на контракта, само че това стана едвам откакто Съединени американски щати публично прекратиха отговорностите си по съглашението и упрекнаха Москва, че е нарушила изискванията му.
Тази седмица НАТО ще реши по какъв начин да реагира на отдръпването на Русия от основния контракт, разяснява по-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, като настоя, че всички ограничения ще бъдат отбранителни.
ДРСМО се чака " да се срине " публично на 2 август, откакто и Русия, и Съединени американски щати се отдръпват, нанасяйки удар върху интернационалните старания за надзор на въоръженията, почнали с подписите на Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1987 година
Столтенберг сподели, че " няма индикации ", че Кремъл е подготвен да унищожи ракетната система, която Западът твърди, че нарушава контракта. По този мотив министрите на защитата на НАТО по време на договарянията през днешния ден и на следващия ден ще се опитат да се спогодят за противопоставяне.
" Нашият отговор ще бъде защитителен, добре премислен и съгласуван. Няма да бъде сходен на това, което прави Русия ", падчерта Столтенберг пред публицисти, като добави, че НАТО не има намерение да разгърне нови нуклеарни ракети в Европа.
" Не желаеме нова конкуренция във въоръжаването, само че защото Русия разполага с нови ракети, ние би трябвало да подсигуряваме, че нашите средства за противопоставяне и отбрана остават надеждни и ефикасни ", безапелационен бе той.
Знаете, след години на неодобрение против Русия за системата за крилати ракети 9M729, Съединени американски щати оповестиха през февруари, че ще се изтеглят от контракта през август, в случай че Москва не отстъпи. 29-те съдружници на НАТО единомислещо поддържаха оценката на Вашингтон, че нуклеарната система нарушава контракта от 1987 година, който не разрешава изстрелването на ракети с обхват от 500 до 5 500 километра. Дипломатите обявиха, че вместо единодушие със Съединени американски щати, няколко съдружници са направили лично без значение следствие и са стигнали до същото умозаключение.
Следващата седмица се привиква среща на Съвета НАТО-Русия като последно предложение за увещание на Москва да се откаже от ракетите и да избави контракта. " Призоваваме Русия да поеме виновния път ", означи още Столтенберг. " Но за жалост, не сме видели никакви признаци, че Русия има намерение да го направи. Всъщност тя продължава да развива и изстрелва новите ракети ".
След дълго отказване на съществуването на ракетната система, Русия настоя, че тя се преценява с контракта и упрекна Съединени американски щати на собствен ред в нарушение на съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР