Съединените щати продължиха да натискат Израел да направи повече за

...
Съединените щати продължиха да натискат Израел да направи повече за
Коментари Харесай

Боевете в Газа се засилват, САЩ налага вето на искането на Съвета за сигурност за прекратяване на огъня

Съединените щати продължиха да натискат Израел да направи повече за отбрана на палестинските цивилни по време на гневна атака против терористите от Хамас в Газа, даже когато Вашингтон наложи несъгласие на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации искане за неотложно преустановяване на огъня.

Сражението ескалира и броят на палестинските жертви се усили в петък, като Израел удари анклава от север на юг в разширена фаза на двумесечната война против ислямистката формация Хамас.

Осъждайки „ витлообразен филантропичен призрачен сън “, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разгласи, че на никое място в Газа не е безвредно за цивилни, часове преди Съединени американски щати да наложат несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност, подкрепена от голямото болшинство от неговите членове, призоваваща за филантропично преустановяване на огъня в Газа.

Гласуването остави Вашингтон дипломатически изолиран в 15-членния съвет.

Тринадесет членове гласоподаваха в поддръжка на проекторезолюцията, препоръчана от Обединените арабски емирства, до момента в който Ве...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР