Съединените щати продължават да разработват химическо оръжие, известни са около

...
Съединените щати продължават да разработват химическо оръжие, известни са около
Коментари Харесай

Москва: САЩ продължават с разработките на химическо оръжие

Съединените щати не престават да създават химическо оръжие, известни са към 500 патента за военни разработки в региона на химическото оръжие, издадени в Щатите. Това съобщи Андрей Белоусов на Общото заседание на Организация на обединените нации в офиса на организацията в Женева, съобщи РИА Новости.
" Днес Съединените щати остават единствената страна участник по конвенцията (Конвенция за химическо оръжие), която към момента има боен химически боеприпас - 2 000 тона химическо оръжие въз основата на горчичен газ (иприт), ВХ, зарин и други субстанции ", сподели Белоусов, заместник-ръководител на съветската делегация.
Според него степента на заличаване на химическо оръжие в Съединените щати остава на доста ниско равнище, което поражда подозрения в Москва във връзка с уговорката на Съединени американски щати към главните си отговорности според конвенцията.
" В нарушаване на параграф 1а от член 1 от конвенцията, Вашингтон в действителност продължава да създава и усъвършенства химическо оръжие.
Известни са към 500 патента, издадени в Съединени американски щати за разработки, прилагани във военни технологии в региона на основаването на химическо оръжие, средства за негови доставки и приложения, в това число бинарно съоръжение ", акцентира дипломатът.
Той напомни, че Съединени американски щати са приели през 2003 година и 2015 година редица документи, в които позволяват потреблението на химикали за битка с безредиците за решение на бойни задачи.
" Призовавам европейските страни, вместо да хвърлят обвинявания против нас и други страни, да извърнат внимание на действителното нарушаване на конвенцията от страна на Съединени американски щати - стратегически съдружник на множеството европейски страни ", добави Белоусов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР