Съединените щати приветстваха резултатите от изборите в Сърбия като изтъкнаха,

...
Съединените щати приветстваха резултатите от изборите в Сърбия като изтъкнаха,
Коментари Харесай

САЩ приветстват резултатите от изборите в Сърбия

Съединените щати приветстваха резултатите от изборите в Сърбия като акцентираха, че Сърбия се е включила към демокрациите по света в осъждането на съветската експанзия в Украйна, се споделя в отговор на Държавния департамент на въпроси на радио Гласът на Америка, оповестява белградският вестник " Политика ".

Както се показва, Съединени американски щати са удовлетворени, че доста претенденти и партии на президентските, парламентарните и локалните избори, които поддържат присъединението на Сърбия към Европейския съюз, са получили забележителна поддръжка, което демонстрира ясна поддръжка за стратегическите цели на Сърбия.

Съединените щати са съгласни с предварителните изводи на задачата наблюдаващи на ОССЕ, че гласуването като цяло е било спокойно и че главните свободи са значително зачитани.

Споделяме опасенията на задачата по отношение на комбинираното влияние на неравнопоставения достъп до медиите, неоправдания напън върху чиновници в обществения бранш да поддържат длъжностни лица, забележителните финансови неравенства и корист с държавни запаси, които са довели до нееднакви условия за участниците, съобщи държавният департамент. Съединените щати приветстват съдействието на държавното управление на Сърбия с задачата наблюдаващи на ОССЕ и Офиса за демократични институции и човешки права.

Съединените щати приканват управляващите в Сърбия да се оправят с минусите, открити от задачата на ОССЕ, поддържат пътя на Сърбия към Европейски Съюз и чакат продължение на напъните за създаване на продуктивни връзки със Сърбия и възстановяване на връзките сред двете страни, съобщи държавният департамент.

Държавният департамент посочи, че Сърбия се е включила към демокрациите по света, осъждащи " войната на Путин в Украйна ". Очакваме Сърбия да бъде с нас в мощното обръщение на поддръжка за Украйна – против войната, която съветската страна избра, съобщи представител на държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР