Съединените щати преживяват повече торнада от всяка друга страна и

...
Съединените щати преживяват повече торнада от всяка друга страна и
Коментари Харесай

Учените бият тревога за проблема на Америка за милиарди долари: „Имаме повече цели, по-голяма експозиция, по-голяма уязвимост“

Съединените щати претърпяват повече торнада от всяка друга страна и възобновяване след тези естествени бедствия може да коства милиарди. За страдание, поради увеличението на торнадата в някои райони, американците няма да получат облекчение скоро.

Какво се случи?

През последните шест години, в Съединени американски щати са се случили 17 разнообразни торнада за милиарди долари, съгласно Кейти Кунц от CNBC. Кунц означи, че единствено през 2022 година е имало две такива бедствия и че разноските, свързани с торнадо, се чака да порастват.

„ Възстановяването е доста дълъг развой и е сложен “, Виктория Салинас, асоцииран админ на FEMA за резистентност сподели пред CNBC, като добави, че може да отнеме години, до момента в който общностите се възстановят.

Съединени американски щати имат почти 1200 торнада годишно, съгласно Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA). Въпреки че множеството се случват в Tornado Alley - което нормално се отнася за региони в средата на страната, като Оклахома, Канзас и северен Тексас - торнада са видяни във всичките 50 щата.

Защо е това загрижено?

Уокър Ашли, атмосферен академик и географ на бедствия в Университета на Северен Илинойс (NIU), сподели на Джулия Джакобо от ABC News, че по-топлите световни температури усилват вероятността от „ фундаменталните съставки “ които могат да доведат до торнадо.

Докато учените към момента изследват точната връзка сред торнадото и изменящите се температури на нашата планета заради нездравословното замърсяване, бурите се появяват в необикновени региони по-често, което значи въздействието на заличаването може да бъде по-широко.

През 2018 година взаимно изследване на NIU и Националната лаборатория за тежки стихии на NOAA откри, че елементи от Югоизтока и Средния Запад видяха „ обилни възходящи трендове на известия за торнадо и среда на торнадо “.

„ Имаме доста повече хора, живеещи на изток от река Мисисипи. И по този начин в общи линии имаме повече цели, по-голяма експозиция, по-голяма накърнимост като хора, нашата построена среда “, сподели Виктор Генсини, доцент в катедрата по Земя, атмосфера и околна среда в NIU, съгласно CNBC.

< h3> Какво се прави с торнадата?

Въпреки че устойчивите на twister структури са по-скъпи за създаване, те могат да понижат нуждата от възобновяване след стихии в допълнение към отбраната на човешкия живот.

Според Застрахователния институт за бизнес и домашна сигурност, укрепен покрив, отбрана против удар за прозорци и порти и устойчива на вятър гаражна врата — което значи, че може да издържи на парчета — са някои от методите за ограничение на вредите и ви оказват помощ да сте в сигурност.

Междувременно някои общности одобряват строителни правила за битка със мощните ветрове. След като торнадо умъртви 161 души и аргументи вреди за близо 3 милиарда $ в Джоплин, Мисури, през 2011 година, градът стартира да изисква повече отбрана против стихии на структури, заяви CNBC.

Федералното държавно управление също предприе ограничения да спомагам. През 2021 година той одобри Двупартийното съглашение за инфраструктура, което частично се концентрира върху основаването на резистентност при бедствия, като в същото време понижава замърсяването, обвързвано с рискови метеорологични феномени.

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и < силни> готини препоръки , които ви улесняват да помогнете на себе си , до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР