Съединените щати предвиждат Стената на плача в Източен Йерусалим да

...
Съединените щати предвиждат Стената на плача в Източен Йерусалим да
Коментари Харесай

Тръмп: Стената на плача остава в Израел

Съединените щати плануват Стената на рева в Източен Йерусалим да остане в Израел в сходство с възможното спокойно съглашение с палестинците, съобщи почитан представител на държавното управление на президента Доналд Тръмп, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това изявление заплашва да разпали още повече напрежението, което така и така е мощно измежду палестинците и арабския свят като цяло поради решението на Тръмп да признае цялостен Йерусалим за столица на Израел.

" Не можем да си представим обстановка, при която Стената на рева да не е част от Израел ", сподели въпросният източник, поискал анонимност, преди визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс в района идната седмица.

Стената на рева, остатъците от западната стена на Втория храм в Йерусалим, е свещено място за почитателите на юдаизма. Тя се намира на място в града, което е точка на религиозно напрежение сред евреите и мюсюлманите. Първите го назовават Храмовия рид, а вторите - Благородното светилище, отбелязва ДПА.

Цитираният представител на държавното управление на Съединени американски щати разяснява, че Тръмп е потвърдил с признаването на Ерусалим за столица на Израел, че държи на думата си, и настоя, че президентът е зает с постигането на мир. " Очаквахме (гневните) реакции, само че ще продължим да работим крепко по нашия проект. Разбираме, че палестинците може да имат потребност от дребен интервал на отрезвяване, само че няма проблем. Така че ние ще сме подготвени, когато палестинците станат подготвени да възобновят (преговорите), само че в това време ни чака доста работа ", сподели представителят на американското държавно управление.

Вицепрезидентът Майк Пенс ще посети поредно Египет, Израел и Германия, като обиколката му ще стартира във вторник, показва ДПА.

Пратеникът на Тръмп за близкоизточните мирни договаряния Джейсън Грийнблат ще посети Израел идната седмица, заяви почитан представител на американското държавно управление, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това ще е първата аудиенция на Грийнблат в района, откогато президентът на Съединени американски щати призна Йерусалим за столица на Израел.

Пратеникът на Тръмп ще остане в Израел за визитата на Пенс по-късно идната седмица, сподели цитираният източник.

тагове стена на рева израел доналд тръмп
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР