Съединените щати предупредиха Русия, че снабдяването на Сирия с модерната

...
Съединените щати предупредиха Русия, че снабдяването на Сирия с модерната
Коментари Харесай

САЩ към Русия: Снабдяването на Сирия със система С-300 би било „голяма грешка”

Съединените щати предизвестиха Русия, че снабдяването на Сирия с модерната система за противоракетна защита С-300 би било „ огромна грешка”, съобщи Асошиейтед прес.
Заради сваления " Ил-20 " Русия ще достави на Сирия противоракетна система С-300 Москва вини за случая с съветския боен аероплан Израел
Съветникът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън съобщи това в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Снабдяването на сирийските държавни сили със системи С-300 би било „ забележителна ескалация” на към този момент високите напрежения в района, акцентира Болтън. Той прикани Русия да премисли своето решение, което бе оповестено през вчерашния ден.

До две седмици Москва ще достави на Сирия противоракетна система С-300 за да усъвършенства противовъздушната защита на страната, разгласи съветският министър на защитата Сергей Шойгу . Мерките са в отговор на свалянето на съветския " Ил-20 " над морето предходната седмица със сирийска зенитна система С-200. Москва упрекна за случая Израел, чиито изтребители Ф-16 употребявали съветския аероплан за прикритие, до момента в който атакували цели в сирийската провинция Латакия.

Съединени американски щати ще приказват с Русия по въпроса за плануваните доставки на системи С-300 за Сирия, съобщи държавният секретар Майк Помпейо, представен от ДПА.
Помпейо означи, че може да се срещне с съветския министър на външните работи Сергей Лавров тази седмица в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Опитваме се да открием всяко място, където има единодушие, че можем да работим дружно с руснаците. Откриваме доста места, където те работят против американските ползи. И ще ги държим виновни, че вършат това ", съобщи Помпейо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР