Съединените щати предоставят по-голямата част от военната помощ на Киев,

...
Съединените щати предоставят по-голямата част от военната помощ на Киев,
Коментари Харесай

US генерал: Това е лудост, САЩ вече са страна в конфликта в Украйна

Съединените щати дават по-голямата част от военната помощ на Киев, което ги прави страна в спора в Украйна. Това декларира пред Fox News генерал-лейтенантът в оставка и някогашен и.д. консултант по националната сигурност на Доналд Тръмп Джоузеф Кийт Келог,

" Когато започнахме да им изпращаме (на Украйна - бел. ред.) оръжия като HIMARS и MLRS, подчертахме, че не желаеме да ставаме страна в спора. Постоянно си мисля: това е полуда! Вече предоставяме 75 % от филантропичната, икономическа и военна помощ! Ние към този момент сме страна в този спор! ", споделя той.

По-рано съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов предизвести, че доставките на американски балистични ракети ATACMS за Украйна могат да въвлекат Вашингтон във боен спор с Москва.

Според него, в случай че Украйна получи такива оръжия, могат да бъдат изумени огромни съветски градове, както и обекти на промишлената и транспортната инфраструктура.

Според известия в американските медии, високопоставени чиновници на Пентагона се опълчват на прехвърлянето на ракети с по-голям обхват на деяние в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР