Съединените щати предоставят 300 милиона долара за целите на сигурността

...
Съединените щати предоставят 300 милиона долара за целите на сигурността
Коментари Харесай

САЩ предоставят 300 млн. долара за сигурността в страните от АСЕАН

Съединените щати дават 300 милиона $ за задачите на сигурността в страните от Асоциацията на страните от югоизточна Азия - АСЕАН. В Сингапур се организира министерска среща на АСЕАН и сътрудниците им от основни стопански системи в света. Не е ясно дали американският държавен секретар ще се срещне със севернокорейския външен министър, поверителен отчет на Организация на обединените нации сочи, че Пхенян не е спрял нуклеарната си стратегия. Режимът на Ким не разяснява известието.

Вашингтон финансира предпочитано сигурността в 10 страни от АСЕАН.
Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: " Като част от нашия ангажимент за поддръжка на сигурността в индо-тихоокеанския район, Съединените щати афишират ново финансиране от съвсем 300 милиона $ за усилване на съдействието в региона на сигурността ".
Майк Помпео акцентира още значимостта на запазването на дипломатическия напън върху Северна Корея, само че подцени въпросите на публицисти дали ще беседва със севернокрейския външен министър, който също е в Сингапур. Медиите разпространиха новината за поверителен отчет на самостоятелни специалисти, който сочи че Пхенян не е спрял нуклеарната и ракетната си стратегия. Докладът е възложен на Съвета за сигурност Организация на обединените нации в петък. В документа се твърди, че Северна Корея си сътрудничи със Сирия във военната област и се пробва да продаде оръжие на йеменските бунтовници хуси.

В Сингапур представителят на Пхенян прикани към намаляване на глобите против страната му. Министрите от АСЕАН организираха обща среща с високопоставени представители на Съединените щати, Австралия, Русия, Китай, Южна Корея, Индия, Япония и Нова Зеландия. Сеул, Пекин и Токио подчертаха потребността от съдействието в битката с протекционизма в световната търговия.
 © Българска телеграфна агенция  Помпео: Дипломатическият и стопански напън върху Северна Корея да се резервира Помпео: Дипломатическият и стопански напън върху Северна Корея да се резервира
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани интернационалната общественост да продължи да поддържа дипломатическия и стопански напън върху Северна Коре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР