Съединените щати предлагат на Турция да работят заедно за създаване

...
Съединените щати предлагат на Турция да работят заедно за създаване
Коментари Харесай

САЩ предлагат на Турция да работят заедно за създаване на зона за сигурност в Северозападна Сирия

Съединените щати оферират на Турция да работят дружно за основаване на зона за сигурност в Северозападна Сирия, която да удовлетвори законните потребности за сигурност на Турция. Това е декларирал в Париж американският държавен секретар Рекс Тилърсън, съобщи Ройтерс.

Тилърсън споделил, че Съединени американски щати и Турция водят диалози, както и с някои сили на терена, за това по какъв начин може обстановката да се стабилизира и да бъдат задоволени законните терзания на Турция за нейната сигурност.

В събота Турция стартира военна интервенция против следения от сирийски кюрди град Африн. Турският министър председател Бинали Йълдъръм сподели, че предпочитана цел на интервенцията ще бъде основаването на "сигурна линия " в 130-километров регион, като се стартира от покрайнините на пограничния град Азаз. Дълбочината на тази линия следва да бъде 20-30 километра. Друга задача на офанзивата е отстраняването на терористичните организации от центъра и покрайнините на Африн, уточни Йълдъръм, представен от турските вестници.

Турция преглежда сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа и тяхното политическо крило - Партия на демократичния съюз, като отклонение на поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена битка против турската страна, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР