Съединените щати поставиха печален рекорд: близо 2000 души починаха от

...
Съединените щати поставиха печален рекорд: близо 2000 души починаха от
Коментари Харесай

Ад в Ню Йорк! Няма къде да съхраняват труповете, правят склад на остров

Съединените щати сложиха скръбен връх: близо 2000 души починаха от ковид в Съединени американски щати единствено за едно денонощие. В нито една друга страна до момента не са били регистрирани толкоз доста жертви в границите на 24 часа.

Броят на инфектираните в Съединени американски щати надминава 400 000.


Властите в Ню Йорк в това време търсят нови решения за запазване на труповете на умрелите. Близките им са в изключително сложна обстановка, тъй като на процедура не се правят естествени погребения.

Градските управляващи са взели спешно решение: остров Харт Айлънд, който се намира край квартал Бронкс, краткотрайно ще служи като склад за труповете, заяви „ Ню Йорк Таймс ".

Германският “Тагесшпигел “ писа, че пред някои от лечебните заведения в Ню Йорк стоят хладилни камиони, където краткотрайно се съхраняват труповете на умрелите.

Тежко наранена от епидемията е и полицията: над 2000 чиновници на полицията в Ню Йорк са инфектирани от ковид, а общо 7000 са в болнични по разнообразни аргументи - това са близо 20% от униформените чиновници на органите на реда.

Болниците в града работят на цялостни обороти, само че едвам смогват. Според организация Франс Прес, в това време са проведени полеви лазарети за болните от Ковид-19: както в Сентръл Парк, по този начин и в англиканската катедрала „ Сейнт Джон ".

Общо щели да бъдат издигнати 9 климатизирани палатки за към 200 пациенти.

Още в края на предходната седмица американският президент Тръмп разгласи, че лекуването на пациентите с Ковид-19, които не са здравно обезпечени, ще бъде поето от страната. Но доста от лечебните заведения в Съединени американски щати се борят за финансовото си оцеляване, оповестява ARD.


Борба за оцеляване

“За да се приготвят да посрещнат пандемията, лечебните заведения анулираха всички интервенции, които не са незабавни, заради което губят средства”, изяснява Ан Максуел от здравното министерство на Съединени американски щати.

По съвет на здравните управляващи се отсрочват всички интервенции и диагностики, които не са наложителни. Те са сериозен източник на средства за лечебните заведения. Сега те изпращат чиновници в отпуска или понижават краткотрайно заплатите им.

Поне до момента в който получат обещаната от държавното управление помощ в размер на 100 милиарда евро.

На този декор американският президент Доналд Тръмп атакува Световната здравна организация. В Туитър Тръмп написа, че СЗО се финансира главно от Съединени американски щати, само че прекомерно доста фокусирала вниманието си върху Китай.

На конференция в Белия дом той разгласи, че обмисля да спре финансирането за организацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР