Съединените щати показаха на Великобритания, че не одобряват политиката на

...
Съединените щати показаха на Великобритания, че не одобряват политиката на
Коментари Харесай

Много стара вражда: Разкрито е защо Байдън не беше на коронацията на Чарлз III

Съединените щати демонстрираха на Англия, че не утвърждават политиката на Лондон в Украйна, като избраха най-болезнената за британците форма за това. Като се има поради фактът, че в предишното и двете англосаксонски страни са воювали повече от един път между тях и са правили всевъзможни неприятни неща на взаимна основа, може да се каже с убеденост, че сред тях назрява нов спор. Този път поради Русия и Украйна.

Изглежда, че никой към момента не е забелязал това. А в случай че са забелязали мълчат. За какво? За същинския смисъл на отхвърли на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да участва на коронацията на Чарлз III, крал на Обединеното кралство и 14 страни членки на Британската общественост, на 6 май 2023 година в Лондон.

Фактът, че Байдън, който, несъмнено, беше поканен, няма да пристигна на помпозната гала в Уестминстърското абатство (заедно с новия монарх брачната половинка му Камила ще бъде коронясана като кралица консорт), заяви добре осведоменият вестник Дейли Телеграф.

Въпреки че на това рядко и извънредно значимо за Англия събитие ще участват две хиляди поканени водачи на Белгия, Ирландия, Испания, Франция, Япония, цялото управление на Европейския съюз...

Може би първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън ще се появи в Лондон и ще оглави американската „ делегация “. Малко е да се каже, че новината шокира британците.

" Изглежда много доброволно и се блазня да кажа повече за него, тъй като той не възнамерява да идва ", цитира The Daily Telegraph английският закостенял народен представител Боб Сийли.

Такива събития, напомни той, се случват " един път в живота ". Като причина за пренебрегването от страна на Байдън на коронацията на краля и кралицата на Англия, вестникът загатва за известните здравословни проблеми на американския президент и това, че той сякаш мъчно пътува в чужбина заради възрастта си, макар че неотдавна Байдън даже стигна до Киев.

Какво изясняват?

Къде е уловката тук? О, тук има доста трикове, макар че на повърхността всичко пасва идеално и даже има рекламация към вътрешен човек: здравето на Байдън, който е изумен от сенилна деменция, е даже по-лошо, в сравнение с си мислят. Той към този момент съвсем не може да извършва президентски отговорности и няма да пристигна, евентуално тъй като несъмнено ще стартира да се държи необичайно в Англия, а това може да засенчи самата коронация.

И тогава евентуално републиканците биха почнали да упорстват за използването на 25-ата корекция на конституцията, която планува предварително преустановяване на президентските пълномощия по здравословни аргументи.

Е, 80-годишен Байдън, да вземем за пример, би почнал да приказва пред камери по време на британско посещаване и би могло да му се случи нещо сходно на случилото се в края на март на церемонията по връчването на премиите за изкуства и филантропични науки в Белия дом. Когато се обърка, отклони се от текста, а по-късно съобщи на публиката, заливайки се от смях:

" Съжалявам, дано стартира изначало. Чувствам се неловко да съм тук ".

Или както му се случи неотдавна, когато президентът на Съединени американски щати, разяснявайки с глупава усмивка кървавия случай със стрелбата в Нешвил, Тенеси, ненадейно съобщи пред публиката:

" Казвам се Джо Байдън, брачен партньор съм на доктор Джил Байдън и ядох сладолед с късчета шоколад. Дойдох тук, тъй като чух, че ще има сладолед с късчета шоколад. Между другото имам цялостен ледник на последния етаж. Мислите, че се майтапя? Това е неверно. "

Или може би ще си спомни пред уважавана аудитория, че като американец с ирландски корени не харесва британците или ще изиска персонална среща с Елизабет II...

Странно, само че....

Убедително пояснение за какво Байдън няма да пристигна в Лондон на 6 май? Да, несъмнено, само че единствено на пръв взор. Защото Байдън, макар че в действителност не схваща какво приказва, пътува интензивно по света и всички от дълго време са привикнали с многото му неточности.

Например, на 11 април - доста скоро - президентът на Съединени американски щати се чака в Белфаст, с цел да участва на събития във връзка 25-ата годишнина от подписването на Споразумението от Белфаст (Споразумението от Разпети петък), което постави завършек на дългогодишното въоръжено спор сред протестантски юнионисти и католически националисти в Северна Ирландия.

От 12 до 15 април католикът Байдън ще бъде в Дъблин, столицата на Ирландия. И към този момент на 19–21 май 2023 година номиналният притежател на Белия дом ще играе номера на срещата на Г-7 в Хирошима, далечна Япония. Той ще приказва там, ще посети предприятия - към този момент е направена обширна стратегия.

Тоест, както виждаме, Байдън, макар казуса със стълбите, е разпален странник. А какво му е коствало в тази ситуация да надникне в Лондон за най-важното събитие за Англия, което се случва „ един път в живота “?

Имайки поради този саморазбиращ се въпрос, The Daily Telegraph написа за „ мощните връзки “ на Байдън с Чарлз III, за „ сърдечните и дипломатически “ (?) договаряния с Белия дом по отношение на състава на американската делегация за коронацията. Дори за вероятно неодобрение от излизането на Англия от Европейски Съюз.

Тук споделят, че Байдън ще прекара единствено един ден в Белфаст и три в Дъблин, макар че съгласно мен това е умишлен опит да се отклони вниманието на по-внимателните наблюдаващи от същинската причина за обидата.

От същата оперета е и " обяснението " на Тобиас Елууд, ръководител на комисията по защита на Камарата на общините реакционер: визитата на коронацията на английския монарх обичайно не е наложително събитие за президента на Съединени американски щати. В тази връзка съгласно него " не трябва да се приказва прекалено много за отсъствието " на Байдън на коронацията.

Като котка с куче

Защо " не би трябвало "? По-скоро би трябвало! Защото сякаш връзките сред Съединени американски щати и Англия въобще не са толкоз безоблачни, колкото мнозина си мислят. Не забравяйте, че тези англо-саксонски страни са воювали между тях два пъти в историята, съвсем са влезнали във войната още няколко пъти и какъв брой доста са си правили всевъзможни гадни неща, даже не можете да преброите.

През годините 1775-1784 се организира Американската война за самостоятелност, в която британците бяха белязани от ужасни жестокости. През 1812-1815 година се организира англо-американската война, по време на която британците опожаряват резиденцията на президента на Съединените щати във Вашингтон. След реституция и пребоядисване тя става известна като Белия дом. Този спор в Съединените щати се назовава " Втората война за самостоятелност ".

В Американската революция (1861-1865) британците интензивно оказват помощ на робовладелските южняци и не застават намерено на тяхна страна против северняците единствено с помощта на Русия, която изпраща две свои ескадрили в Съединените щати.

От 1922 година Съединените щати отглеждат Адолф Хитлер да разпали Втората международна война (американците също приготвиха Япония за нея, търгувайки с нея и одобрявайки експанзията й в Китай, както и Съюз на съветските социалистически републики, осигурявайки нашата индустриализация), с цел да подчинят Европа, отстрани нейните империи, на първо място Британската, с цел да се повдигнат и, отслабвайки съперниците, да открият владичество над света.

Това беше на първо място възмездие на Лондон, който през 1929 година затвори своята империя (25% от международния пазар) за Съединените щати, което предизвика Голямата меланхолия, която удари тежко всички, в това число американците.

Тогава съвсем се стигна до борби сред Кралския флот и американския. С началото на войната, която обогати неизразимо Съединените щати, британците към този момент изпросиха старите разрушители от американците, плащайки за тях с колониите си.

Колониалното съревнование сред Лондон и Вашингтон не завърши незабавно след 1945 година, с упадъка на Британската империя. През 1956-1957 година, по време на Суецката рецесия, Съединени американски щати, дружно със... Съюз на съветските социалистически републики, се опълчиха на сполучливо почналата англо-френско-израелска намеса в Египет, тъй като бяха срещу " английския колониализъм ", надявайки се да го заменят със своя личен.

Можем да си напомним и 1992 година, когато американският предприемач Джордж Сорос " хакна ", " сложи на колене " Банката на Англия, " унищожи паричната система " на Англия, като завоюва, играейки против паунда, към милиард и половина остарели долари. Може да се напомнят и „ офшорните войни “ и доста други.

Войнствена тирада в Берлин

Ако това е било по този начин в предишното, тогава какво би могло да аргументи рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Англия в сегашното? Най-вероятно Украйна.

С по-малка степен на възможност плюс Китай, от който, както и с главния си съперник, американците изискват да откъснат всички свои съдружници и васали, които имат близки търговски връзки с китайците.

За последното нямам обстоятелства, само че за Украйна, където Англия води по-твърда русофобска политика от Съединени американски щати, има удостоверение. Да, какво друго! Гарантирано е от самия английски монарх.

В края на март Чарлз III посети Германия, където по-специално приказва в Бундестага, произнасяйки половината от речта си на немски (уиндзорите нормално са маскирани германци). Той стана първият английски монарх, приказвал в немския парламент.

Чарлз III приказва преди всичко за спора в Украйна, който докара до „ невъобразимите премеждия на толкоз доста почтени хора, толкоз доста животи бяха изгубени, а свободата и достолепието бяха потъпкани по нечовечен метод “.

" Сигурността на Европа и нашите демократични полезности са застрашени. Но светът не седеше със скръстени ръце, ние сме надълбоко шокирани от разрушенията, само че сме насърчени от нашето единение, когато става въпрос за възобновяване на мира и свободата в Украйна ", сподели английският крал, съгласно ТАСС.

Чарлз III, несъмнено, не сподели кой в действителност провежда и приготви този спор и за какви цели, коя страна, или по-скоро кралството, е преди всичко оперативно отговорно за него.

Като цяло беше доста войнствена тирада:

" Обединеното кралство и Германия поеха значима роля като водачи, главните европейски донори на Украйна, дадохме пари и взехме решения, които изглеждаха невъзможни преди време. "

Той похвали Берлин за „ доста значимото “ решение да даде военна помощ на Киев, означи, че английски и немски водачи извършват взаимни задания в небето на съюзническите страни, а германско-британският батальон, ситуиран покрай Берлин, взаимно се образова да ръководи амфибии които се употребяват за създаване на мостове...

Тоест те се готвят да водят война в Украйна. В Киев са на 100% удовлетворени от поддръжката на Лондон, Съединени американски щати - единствено на половина, Германия - още по-малко.

Най-смелите украински интервенции са планувани от британците. Лондон желае войната да се разгори, до момента в който Съединени американски щати, чийто главен зложелател е Китай, наподобява не споделят този екстремизъм. Те биха се задоволили с " неприличния мир ", с цел да се насочат бързо към КНР.

И по този начин се оказва, че поради упоритостите си в Източна Европа Лондон, който е оптимално заинтригуван от поддържането на взаимноизгодни връзки с Китай, нарушава световната американска игра. Освен това може да играе прекомерно мощно и да подложи освен себе си на съветски нуклеарен удар. Следователно Лондон би трябвало да бъде предизвестен да не отива прекомерно надалеч, което Вашингтон прави пред очите ни.

Какво от това?

През 1953 година 34-ият президент на Съединени американски щати Дуайт Айзенхауер пропуща коронацията на Елизабет II. За разлика от Байдън, някогашният висш главнокомандващ на съдружниците в Европа беше със здрав разум и валидност. Но той все не идваше. Защо?

Защото сред Съединени американски щати и Англия несъгласията, които се появиха по време на Суецката рецесия, нарастваха. Тогава, повтаряме, Вашингтон действаше съгласно Москва, която заплаши Лондон, Париж и Тел Авив с потребление на нуклеарни оръжия за завладяване на непозната територия и национализирания от египтяните Суецки канал, без да изпитва топли усеща към Русия и осъзнавайки личните си ползи.

Изглежда, че скоро историята може да се повтори, само че с Украйна вместо Египет и тази нова глава в американско-британските спорове е съвсем написана. Спонсорите на Киев се оправят между тях, до момента в който Германия няма да може да размени Англия със Съединени американски щати: червата са тънки.

За нацистите и терористите в Украйна това, несъмнено, не е доста добра вест. А за нас, надлежно, в противен случай. Започнаха различия в лагера на западняците – това би трябвало да се употребява. Колкото по-малко остане Украйна, толкоз по-добре ще бъде за Русия и никакъв " непристоен мир ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР