Съединените щати поискаха разрешение от Япония да разположат своите ракети

...
Съединените щати поискаха разрешение от Япония да разположат своите ракети
Коментари Харесай

САЩ може да разположат ракети Томахоук в Япония

Съединените щати желаеха позволение от Япония да разположат своите ракети " Томахоук " в страната. Този ход е плануван, с цел да се обезпечи баланс на силите с Китай в района.

Според японския вестник Sankei Shimbun държавното управление на Съединени американски щати е поискало разполагането на ракети със междинен обхват в Япония. Планира се те да бъдат ситуирани на първата верига от острови, включваща Японския архипелаг.

" Като " претенденти " бяха упоменати хиперзвуковото оръжие с огромен обхват LRHW, което се създава в Съединени американски щати, и крилатата ракета с наземно базиране " " Томахоук " ", се споделя в обявата.

Точното местонахождение на ракетите към момента не е открито. В същото време представител на японското държавно управление съобщи пред изданието, че " се обмислят Кюшу и други места. Освен това се обмисля ротационен способ на наблюдаване в Индо-Тихоокеанския район.

Уилям Бърнс, шеф на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, счита, че Китай евентуално се готви за война за Тайван през 2027 година, макар че това не значи, че опитът за инвазия фактически ще се случи. Според него китайският водач Си Дзинпин е отрезвял поради несполучливата инвазия на Русия в Украйна , само че Съединени американски щати не трябва да подценяват упоритостите на Пекин за Тайван.
 Столтенберг: НАТО укрепва връзките си с Япония
Столтенберг: НАТО укрепва връзките си с Япония

Ключова аудиенция

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на взаимна конференция с японския министър-председател Фумио Кишида в Токио означи, че Китай следи от близко войната на Русия против Украйна и извлича поучения, които могат да повлияят на бъдещи решения. В изказване, в което се обрисуват проектите за усилване на съдействието сред НАТО и Япония, Столтенберг и Кишида акцентират " загрижеността си от възходящото военно съдействие сред Русия и Китай ".

Междувременно самостоятелен вашингтонски мозъчен концерн предвижда, че вероятно китайско навлизане в Тайван през 2026 година би довело до хиляди китайски, американски, тайвански и японски жертви и надали би приключило с победа за Пекин.
 Япония с нова порция наказания против Русия
Япония с нова порция наказания против Русия

Те включват заледяване на активи, възбрана за пътешестване и ограничаване на експорта

Анализаторите считат, че в края на този спор най-малко два американски самолетоносача ще лежат на дъното на Тихия океан, а модерният китайски флот, който е най-големият в света, ще бъде в " отломки " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР