Съединените щати поискаха от Турция запис, за който преди дни

...
Съединените щати поискаха от Турция запис, за който преди дни
Коментари Харесай

САЩ поискаха записа с изчезналия журналист Джамал Хашоги

Съединените щати желаеха от Турция запис, за който преди дни беше обявено от турските управляващи, че потвърждава убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в консулството на монархията в Истанбул.

Това заяви през днешния ден американският президент Доналд Тръмп пред публицисти в Белия дом. Американските управляващи ще вземат под внимание и отчета и док на държавния секретар Майк Помпео, който в понеделник посети Рияд и беседва със саудитските управляващи по случая.

По думите на Тръмп истината ще излезе нескрито до края на седмицата.

Междувременно вестник „ Вашингтон поуст” разгласява последната публикация на Джамал Хашоги. В материала журналистът подлага на критика неналичието на свободни медии в арабския свят.

През седмицата турските служби два пъти влизаха в саудитското консулство, с цел да проведат обиск. Във вторник пък Си Ен Ен заяви, че Саудитска Арабия приготвя отчет, в който ще признае, че Хашоги е бил непреднамерено погубен по време на разпит в консулството.

Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври. Видян е за последно да влиза в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където е трябвало да получи документи за брак. Първоначално от консулството настояха, че журналистът е излязъл от постройката. Годеницата му обаче, която го е чакала в колата, твърди, че това не е истина.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР