Съединените щати поискаха извънредно заседание на Съвета за сигурност на

...
Съединените щати поискаха извънредно заседание на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ поискаха спешно заседание на ООН зради Северна Корея, напрежението нараства

Съединените щати желаеха изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, откакто Северна Корея заяви, че сполучливо е изпитала първата си междуконтинентална балистична ракета. Очаква се срещата да се състои в сряда към 15.00 ч. локално време (19.00 ч. по Гринуич).

Севернокорейският водач Ким Чен Ун управлява изстрелването на ракетата Хуасон-14, която съгласно специалистите е способна да доближи до Аляска. Академията по защита на Северна Корея съобщи, че тя е достигнала височина от 2 802 километра и е прелетяла на 933 километра. Тихоокеанското командване в Съединени американски щати удостовери теста и съобщи, че става дума за наземна ракета с промеждутъчен обсег, летяла в продължение на 37 минути, преди да се върне в Японското море.

Според Вашингтон, изстрелването не съставлява опасност за Северна Америка. Изстрелването се случи, до момента в който американците се подготвяха за отбелязване на Деня на независимостта, принуждавайки президента Доналд Тръмп да призове Китай да работи, с цел да " приключи тази нелепост един път вечно ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР