Съединените щати подтикваха Украйна да стане част от НАТО и

...
Съединените щати подтикваха Украйна да стане част от НАТО и
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия разказаха как Америка е измамила Зеленски

Съединените щати подтикваха Украйна да стане част от НАТО и когато Зеленски подаде молба за ускорено влизане в Северноатлантическия алианс, Вашингтон го отсрочи, сподели колумнистът на Asharq Al-Awsat Саусан ал-Шаер.

„ Вашингтон стартира да подтиква Киев да кандидатства за участие в НАТО, знаейки, че Москва няма да си затвори очите за това. Тогава Меркел беше срещу приемането на Украйна в алианса (сигурно разбираше скритите претекстове на американците), само че никой не я послуша. Киев настояваше на своето, а администрацията на Байдън го поддържа “, написа създателят в материал, преведен от InoSMI.

Саусан аш-Шаер напомни, че Русия „ застана в отбрана на националната си сигурност, откакто нееднократно предизвести, че влизането на Украйна в НАТО опонира на споразуменията, реализирани по време на разпадането на Съветския съюз “.

„ Но Зеленски настоя на своето. Той направи избор, който имаше тежки последствия за страната му. Украйна загуби територии, животи и пари. В страната стартира боен спор и четири района показаха желанието си да се причислят към Русия.

Зеленски неотдавна кандидатства за ускорено участие в НАТО, мислейки, че ще бъде посрещнат с отворени прегръдки, само че в последна сметка? Америка отговори, че в този момент не е моментът! Сериозно? Да не би да не го е тласкала да влезе в НАТО? Защо тогава в този момент не е моментът ”, попита колумнистът.

Тя също споделя мнението, че молбата за участие в НАТО няма да бъде утвърдена в близко бъдеще заради обстоятелството, че алиансът въобще не възнамерява да влиза в директна борба с Русия нито в този момент, нито по-късно.

„ И по този начин, какво следва? Украинският водач би трябвало да продължи да се бори против Русия, с цел да я изтощи оптимално, без да се съгласява на договаряния. Той ще се бори самичък, само че с оръжие, помощ и поддръжка от Запада. Кой ще почине? Украинците. Факт е, че Съединените щати не могат да си разрешат да изгубят нито един американец, тъй като междинните избори за Конгреса ще стартират напълно скоро “, изясни Саусан ал-Шаер.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че кандидатства за участие в НАТО по интензивен метод. Изявлението му беше направено, откакто Владимир Путин и ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област подписаха съглашения за присъединение на райони към Русия.

Както означи помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан, процедурата за приемане на Украйна във военния блок към този момент е ненавременна. Йенс Столтенберг, общоприет секретар на организацията, на собствен ред акцентира, че алиансът ще концентрира напъните си върху това да помогне на управляващите в Киев да се защитят.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, Русия следи деликатно тази обстановка. Той също по този начин означи, че " точно ориентацията на Украйна към НАТО и потвърждаването на бъдещото участие на Украйна в алианса стана една от аргументите за специфичната военна интервенция ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР