Съединените щати поддържат директни контакти с военни от Венецуела, призовават

...
Съединените щати поддържат директни контакти с военни от Венецуела, призовават
Коментари Харесай

Ройтерс: САЩ в пряк контакт с венецуелски военни, призовават ги да дезертират

Съединените щати поддържат директни контакти с военни от Венецуела , приканват ги да изоставят президента Никола Мадуро и също по този начин приготвят нови наказания за увеличение на натиска върху него , съобщи върховен формален представител на Белия дом, представен от " Ройтерс ".

Администрацията на Тръмп чака военни да изоставят поддръжката си за Мадуро, изяснява представителя в изявление за " Ройтерс " , макар че единствено няколко офицери са го създали, откакто водачът на опозицията Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент , който получи самопризнание от Съединени американски щати и десетки други страни.

" Вярваме, че това са първите камъчета, преди да стартираме да виждаме по-големи скали, които се търкалят по хълма . Все още имаме диалози с членове на някогашния режим на Мадуро , с военни членове, макар че тези диалози са доста, доста лимитирани ", добавя представителят на Съединени американски щати.

Той отхвърля да даде детайлности за полемиките или равнището, на което те се организират и не е ясно дали сходни контакти могат да основат проблеми за венецуелския социалистически водач от страна на военните, които са основни за властта му.
 Гуайдо не изключи опцията да изиска помощ от Съединени американски щати
Гуайдо не изключи опцията да изиска помощ от Съединени американски щати

За спасяването на човешки животи…

Тъй като венецуелската войска към момента е лоялна към Мадуро , източник от Вашингтон, покрай опозицията, показва подозрения дали администрацията на Тръмп е положила задоволително старания, с цел да подтиква по-широк протест в редиците на военните, където доста чиновници са обвинени в корупция и трафика на опиати.

Военни се притесняват, че те или техните фамилии биха могли да бъдат застрашени от Мадуро, в случай че дезертират, тъй че Съединени американски щати ще би трябвало да им предложи нещо, което би могло да надвиши тези опасения , изяснява Ерик Фарнсуърт, вицепрезидент на " Съвета на Америка " във Вашингтон.

" Зависи от това, какво оферират . Има ли тласъци в тези контакти, които най-малко ще накарат хората да слагат под въпрос своята преданост към режима ", добавя той.
 Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда
Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда

" Безумно е да смяташ, че можеш да изпратиш войски в тази земя, която ще се пази "

Американското държавно управление допуска, че европейските съдружници , евентуално ще създадат повече, за да предотвратят прехвърлянето или скриването на венецуелски държавни активи , държани отвън страната.

В същото време администрацията на Тръмп приготвя спомагателни наказания против Венецуела .

Предишният кръг от наказания бяха ориентирани към десетки венецуелски военни и държавни чиновници , в това число и на самия Мадуро, и предишния месец най-сетне удариха жизненоважния петролен бранш на страната от ОПЕК. Но администрацията не съумя да наложи по този начин наречените " вторични " наказания , които санкционират компании, които не са част от Съединени американски щати, само че вършат на бизнес с държавното управление на Венецуела или държавната петролна компания PDVSA.

Официалният представител на Съединени американски щати разяснява, че Вашингтон разполага с всички налични принадлежности за оказване на напън върху Мадуро и неговите сътрудници " да одобряват законен либерален преход ".

Американското държавно управление също преценя за вероятни наказания на кубинските военни и разследващи чиновници , които съгласно него оказват помощ на Мадуро да остане на власт, добавя пред " Ройтерс " втори американски представител, осведомен с разискванията.
 Контактната група желае гаранции за почтени избори във Венецуела
Контактната група желае гаранции за почтени избори във Венецуела

Настоява се също по този начин да не се стопира достъпът на филантропичната помощ

Припомняме, че преди два дни, европейски и латиноамерикански водачи се събраха в уругвайската столица Монтевидео, с цел да обсъдят проект за решение на задълбочаващата се рецесия във Венецуела , само че се пазят от директна интервенция .

Подкрепената от Европейски Съюз група , известна като Международната контактна група за Венецуела , организира своята встъпителна среща, като показва по-безпристрастен метод , който опонира на апелите на Съединени американски щати и латиноамериканските сили за повече интервенция.

Срещата пристигна по време на обособена среща на по-твърдата група Лима в Канада , която прикани за интернационалните дейности против венецуелския президент Никола Мадуро, с цел да го принуди да се отдръпна.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи пред телевизия CBS, че военната интервенция е " един от разновидностите ".

До момента Гуайдо е приет за краткотраен водач на страната от над 40 страни , измежду които Съединени американски щати и 20 страни от Европейски Съюз, в това число България .

На страната на съперника му Николас Мадуро са Русия, Иран, Китай, Турция, Беларус, Боливия, Никарагуа и Салвадор.
 Русия готвела
Русия готвела " сирийски сюжет " за Венецуела

Мадуро се превръщал в пленник на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР