Съединените щати планират да предоставят на Украйна допълнителни 1,2 милиарда

...
Съединените щати планират да предоставят на Украйна допълнителни 1,2 милиарда
Коментари Харесай

САЩ планират да обявят нов пакет от военна помощ на стойност 1,2 милиарда долара за Украйна

Съединените щати възнамеряват да дават на Украйна спомагателни 1,2 милиарда $ военна помощ за подсилване на дълготрайните й качества за противовъздушна защита, оповестява Асошиейтед прес, базирайки се на източници от американската администрация.

Според него пакетът от военна помощ, който Вашингтон има намерение да разгласи във вторник, включва разпределяне на средства за производството на зенитно-ракетни комплекси " Хок " и безпилотни летателни апарати, които се възнамерява да бъдат трансферирани в Киев. Освен това парите ще бъдат употребявани за произвеждане на артилерийски муниции и ракети, обезпечаване на достъп до сателитни изображения, поддръжка на съоръжение и закупуване на аварийни елементи.

Според АП, „ възнамерява се средствата да бъдат разпределени за няколко месеца или даже години “, с цел да „ обезпечат потребностите на Украйна в бъдеще “. Отбелязва се, че оръжията, включени в упоменатия пакет, няма да бъдат разпределени от наличните ресурси на Пентагона.

По-рано Министерството на защитата на Съединени американски щати заяви, че Вашингтон ще изпрати на Киев нов транш военна помощ в размер на 300 милиона $, който включва муниции за реактивни системи за залпов изстрел HIMARS, ракети Hydra 70, артилерийски снаряди и противотанкови системи. Общо от началото на съветската специфична военна интервенция Съединени американски щати са дали поддръжка на Украйна в размер на 35,7 милиарда $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР