Съединените щати планират да извършат на 23 февруари мащабна провокация

...
Съединените щати планират да извършат на 23 февруари мащабна провокация
Коментари Харесай

Русия: САЩ планират утре мащабна провокация на границата на Венецуела

Съединените щати възнамеряват да извършат на 23 февруари " огромна провокация " на границата на Венецуела с филантропичната помощ и трансферират спецчасти и техника в региона за нейната подготовка. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Развитието на събитията във Венецуела стигна до сериозна точка. Всички схващат това. За 23 февруари е набелязана рискова огромна провокация - прдстрекавано и ръководено от Съединени американски щати секване на границата на Венецуела от по този начин наречената филантропична автоколона ", сподели тя. По думите й това ще докара до конфликти и съперници на властта и ще стане " комфортен претекст за силова акция по отстраняването на сегашния законен президент на страната ".

Захарова акцентира, че е видяно " прекачване на американски специфични елементи и техника покрай територията на Венецуела. Тя добави, че Съединени американски щати и техни съдружници от НАТО разискват доставката на оръжия и муниции от " една източноевропейска страна " за опозиционните сили във Венецуела. Според нея ставало дума за тежки картечници, гранатомети, портативни зенитноракетни комплекси и боеприпаси за стрелково и артилерийско оръжие, което щяло да бъде пратено сякаш като " филантропична помощ ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР