Съединените щати оттеглиха искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев,

...
Съединените щати оттеглиха искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев,
Коментари Харесай

Премиерът: САЩ се отказаха да искат екстрадиция на Желяз Андреев

Съединените щати отдръпнаха настояването за екстрадиция на българина Желяз Андреев, заяви министър председателят Бойко Борисов преди държавното съвещание през днешния ден. Съединени американски щати упрекнаха Андреев и още четирима българи за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Българските управляващи обаче отхвърлиха да го задържат за непрекъснато след публичен напън. След това България Съединени американски щати започнаха съвещания по настояването за екстрадиция.

На 7 април 29-годишният Андреев беше арестуван в родния му град Добрич по искане на прокуратурата в Маями по отношение на следствие за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Петима от 11-те обвинени по случая са българи. Те са работили в прът център на компания, записана в София и със седалище в Маями, през който са продавани елементи за самолети на сирийските авиолинии. Според Съединени американски щати те са свързани с терористична активност. Впоследствие Андреев беше освободен от ареста с мярка „ подписка ".

По думите му като чиновник в интернационална компания не е можел да извърши каквото и да било деяние без глобата на началниците си и в този смисъл няма по какъв начин да носи виновност за направеното от компанията. Някой желае да си измие ръцете с мен, разяснява той.

Андреев сподели още, че Министерството на външните работи, президентството и канцеларията на омбудсмана още предходната година са били осведомени със случая, само че не са създали нищо, с цел да го защитят, изтъквайки, че няма публично искане за изгонването му. Последваха всеобщи митинги в негова отбрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР