Съединените щати отпускат допълнителна помощ в размер на 25 млн.

...
Съединените щати отпускат допълнителна помощ в размер на 25 млн.
Коментари Харесай

САЩ дават $25 млн. на Украйна за зимата

Съединените щати отпускат спомагателна помощ в размер на 25 млн. $ на Украйна за идната зима , заяви във вторник Агенцията на Съединени американски щати за интернационално развиване (USAID).

" Съединените щати дават спомагателни 25 млн. $ посредством USAID в поддръжка на уязвимите групи от популацията в Украйна по време на тежката зима ", се споделя в изказване на организацията.

В документа се показва, че благодарение на тези средства Съединени американски щати ще усилят помощта за украинското население, преди всичко в източната част на страната, с цел да се приготви за зимата.
 Киев се готви за студена и тъмна зима
Киев се готви за студена и тъмна зима

Възможна е и евакуация на града

Освен това сътрудникът на USAID, Международната организация по миграция, ще даде филантропична помощ на украинците през зимата.

USAID напомня, че през октомври ръководителят на организацията Саманта Пауър разгласи инвестиция в размер на 55 млн. $ в топлоснабдяването на Украйна и още 216 млн. $ за филантропична помощ преди настъпването на зимата . Така общият принос на USAID за подготовката на Украйна за зимния интервал е към 271 млн. $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР