Съединените щати остават загрижени за решението на властите в Ню

...
Съединените щати остават загрижени за решението на властите в Ню
Коментари Харесай

Пентагонът притеснен: Индия купува руски С-400

Съединените щати остават загрижени за решението на управляващите в Ню Делхи да закупи ракетни системи земя-въздух от Русия. Това заяви по време на телефонен брифинг за кореспонденти представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от БГНЕС.

„ Казахме доста ясно на нашите индийски сътрудници, че сме загрижени за тези системи, нямам какво ново да кажа “, сподели той. „ Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин посети Ню Делхи, говорихме за това, и несъмнено сме загрижени за тези системи “, добави Кърби.
Лукашенко желае съветски ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави
Президентът на Беларус Александър Лукашенко желае съветски ракетни системи " Искандер " с нуклеарен потенциал да бъдат ситуирани в южната и зап...

Индия разгласи желанието си да закупи съветски С-400 през 2015 година Договорът за доставка на пет комплекса от системите С-400 е на стойност 5,43 милиарда $ и беше подписан по време на визитата на съветския президент Владимир Путин в Индия през октомври 2018 година Това провокира съществено неодобрение във Вашингтон, който заплашва да наложи наказания против страни, които получават съвременни оръжейни системи и военна техника от Руската федерация, в сходство с признатия през 2017 година закон CAATSA. В Ню Делхи споделят, че въобще нямат желание да се отхвърлят от съветските системи за противовъздушна защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР