Съединените щати остават твърдо ангажирани със защитата на Южна Корея. Това

...
Съединените щати остават твърдо ангажирани със защитата на Южна Корея.
Това
Коментари Харесай

САЩ: Заплахите на Северна Корея не са нищо ново

Съединените щати остават твърдо ангажирани със отбраната на Южна Корея.

Това съобщи в четвъртък представителят на Държавния департамент Нед Прайс - часове, откакто Северна Корея предизвести Юга, че може да бъде изправена пред " заличаване ".

Прайс сподели, че Съединени американски щати също остават отворени за разговор с Пхенян , само че че затвореният режим продължава да не реагира на американските оферти, заяви " Йонхап ".

" Имаме жизненоважен интерес да възпираме КНДР, да се пазиме против провокации или потребление на мощ, да ограничаваме обсега на най-опасните оръжейни стратегии и на първо място да пазим американския народ, нашите ситуирани сили в района и нашите съдружници в сигурност от всевъзможни опасност за интернационалния мир и сигурност ", сподели прессекретарят.

За тази цел ние продължаваме да се консултираме от близко с Япония, с Република Корея и с сътрудници в целия район и отвън него ", добави той.

Прайс отхвърли последната опасност на КНДР като нищо ново .

" Коментарите, които чухме през последните часове, не се разграничават от това, което чухме от режимите на КНДР през последните месеци и през последните години " , сподели той.

Съединени американски щати няма да дават отговор на мненията на Ким.

" Мисля, че е почтено да се каже, че КНДР също не би се изненадала да чуе същото обръщение от нас и това е нашият ангажимент към отбраната на Република Корея и Япония, ангажимент, който остава стоманен ", сподели Прайс.

Прайс удостовери уговорката на Съединени американски щати да се ангажират със Северна Корея, само че сподели, че Пхенян продължава да пренебрегва дейностите на Съединени американски щати.

" За страдание не сме на доста друго място от това, на което бяхме от много време ", сподели представителят на отдела, запитан за вероятностите за разговор с Пхенян.

" Сега, несъмнено, не чухме значителен отговор или сигурно някаква индикация, че КНДР сега се стреми да ни одобри това предложение, само че в това време ще продължим да координираме тясно с нашите съдружници по контракта и ще продължим да постановяваме разноски и последици, в случай че провокациите продължат да идват от КНДР ", добави той.

Северна Корея е изстреляла повече от 30 балистични ракети тази година , отбелязвайки най-големия брой изстрелвания на балистични ракети за една година, съгласно публични лица в Съединени американски щати.

Официални лица тук и в Сеул също намекнаха за опцията за нуклеарен опит на Северна Корея в близко бъдеще, защото страната наподобява е приключила " всички мерки ".

Пхенян организира своя шести и финален нуклеарен опит през септември 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР