Съединените щати осъдиха вчера строителството на Керченския мост, свързващ руската

...
Съединените щати осъдиха вчера строителството на Керченския мост, свързващ руската
Коментари Харесай

САЩ осъдиха строителството на Керченския мост между Русия и Крим

Съединените щати осъдиха през вчерашния ден строителството на Керченския мост, свързващ съветската територия с анексирания от Москва през 2014 година украински полуостров Крим, съобщи Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че мостът е издигнат без разрешението на украинското държавно управление и пречи на навигацията, като лимитира размера на корабите, можещи да минават през Керченския проток - единственият морски път към украински териториални води в Азовско море.

"Крим е част от Украйна ", съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт. "Построяването на моста от Русия служи за увещание за продължаващия блян на Русия да се подиграва с интернационалното право ", добави говорителката. Тя подсети, че Съединени американски щати са наложили наказания на редица физически лица и компании, взели участие в построяването на моста. Тези и други свързани с Крим наказания ще останат в действие до момента в който Русия не върне на Украйна контрола на полуострова, посочи Науърт.

Мостът, целящ да понижи изолацията на полуострова, анексиран от Русия, беше открит през вчерашния ден от президента Владимир Путин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР