Съединените щати организират проверка за сигурността на автопилота на Tesla.

...
Съединените щати организират проверка за сигурността на автопилота на Tesla.
Коментари Харесай

NHTSA иска 12 автомобилни производителя да помогнат при разследването на случаи с автопилота на Tesla

Съединените щати провеждат инспекция за сигурността на автопилота на Tesla. Това се случва след поредност от произшествия с присъединяване на електрически коли Tesla, оборудвани с технология за самостоятелно шофиране. Националната администрация по сигурност на придвижването по автомагистралите (NHTSA) в Съединени американски щати изиска от 12 огромни автомобилни производителя информация за усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера в техните транспортни средства.

Това, обясниха администрацията, е част от следствие на случаите, за които се счита, че е отговорен точно автопилотът на Tesla. Според Ройтерс NHTSA е изпратила писма до GM, Toyota, Ford, VW и други, защото организира " относителен разбор " с други серийни транспортни средства, оборудвани с автопилот.

От производителите на коли се изисква да дават информация за катастрофи, в които са взели участие коли със системи за подкрепяне на лидера. А надзорникът също се интересува по какъв начин тъкмо автомобилните производители и техните електронни помощници контролиратводечите да взе участие в ръководството на колата. Tesla е подложена на критика за това, че разпространява своите усъвършенствани помощни средства с имена като „ Автопилот “ и „ Пълно самоуправление “, което не е правилно.

Сега най-модерната версия на технологията за самостоятелно шофиране на марката принадлежи към равнище 2+ и не е пълновръстен автопилот. В същото време клиентите на марката, чувайки думата „ автопилот “, надценяват електрониката в електрическите си коли и стартират да вършат рискови неща, да вземем за пример да заспиват по време на шофиране. Разследване на NHTSA би могло да разкрие дали проблемите на Tesla при подкрепяне на лидера са неповторими за Tesla или са част от нов промишлен проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР