Съединените щати одобриха възможна продажба на оборудване за 100 милиона

...
Съединените щати одобриха възможна продажба на оборудване за 100 милиона
Коментари Харесай

САЩ продават на Тайван оборудване за отбрана за 100 млн. долара

Съединените щати утвърдиха допустима продажба на съоръжение за 100 милиона $ на Тайван за " поддръжка и възстановяване " на неговата система за противоракетна защита " Пейтриът " . Това разгласи Пентагонът, представен от " Ройтерс ", с което си навлече гнева на Пекин.

Китай, който счита за своя територия самоуправляващия се Тайван, твърдо се опълчва на продажбите на оръжие от Съединени американски щати, което ускорява съществуващото напрежение сред Вашингтон и Пекин.

В изказване на Агенцията на Департамента по защита на Съединени американски щати за съдействие в региона на сигурността (DSCA) се показва, че е предоставила нужната сертификация, уведомяваща Конгреса след утвърждението на Държавния департамент за продажбата, която е била поискана от фактическото посолство на Тайван във Вашингтон.
 Китай предизвести Съединени американски щати с война поради Тайван
Китай предизвести Съединени американски щати с война поради Тайван

Китай въпреки всичко има вяра, че Съединени американски щати са една от най-важните страни и връзките са значими, да не ги скапват

Надстройките на системата за противовъздушна защита " Пейтриът " " ще оказват помощ за възстановяване на сигурността и ще спомогнат за поддържането на политическа непоклатимост, военния баланс и напредъка в района, декларират от DSCA.

Предложената продажба обслужва национални, стопански ползи на Съединени американски щати и такива във връзка с сигурността, като поддържа продължаващите старания на Тайван за модернизиране на въоръжените сили и за поддържане на надеждна отбранителна дарба, допълват от организацията.

Основните реализатори ще бъдат " Рейтеън Технолоджис " и " Локхийд Мартин ".

От своя страна тайванското външно министерство съобщи, че " мощно приветства " решението.

Предвид продължаващата военна агресия и провокативни дейности от страна на Китай страната ни ще поддържа националната си сигурност със солидна защита и ще продължи да задълбочава близкото партньорство за сигурност сред Тайван и Съединените щати, акцентират от ведомството.
 Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили
Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили

39 китайски самолета са навлезли в територията на островната страна

Тайван се очерта като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати , най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.

Тайван упорства, че е самостоятелна страна и се зарича да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно дефинира острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединени американски щати.

Въпреки че Съединени американски щати признават единствено обединен Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана и от дълго време следват политика на " стратегическа несигурност " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР