Съединените щати обявиха допълнителна хуманитарна помощ в подкрепа на украинците

...
Съединените щати обявиха допълнителна хуманитарна помощ в подкрепа на украинците
Коментари Харесай

САЩ отделят допълнително 6,8 млн. долара за украинците в България

Съединените щати оповестиха спомагателна филантропична помощ в поддръжка на украинците в България на стойност 6.8 милиона $, оповестява посолството на Съединени американски щати в София. Финансирането е предопределено да обезпечи артикули от първа нужда, заслон, здравни грижи и друга витално значима поддръжка за принудените да изоставен домовете си поради съветската експанзия.

Сумата е част от общо 368 милиона $, отпуснати предходната седмица за спомагателна филантропична поддръжка на засегнатите от съветската война в Украйна. От февруари насам Съединените щати са дали филантропична поддръжка на стойност над 1.28 милиарда $ за справяне с рецесията, допълват от дипломатическото посланичество.

„ Към днешния ден повече от 11 милиона души, съвсем една четвърт от популацията на Украйна, бяха принудени да изоставен домовете си поради неоправданата война, която води Русия. В същото време общо 15.7 милиона души се нуждаят от поддръжка “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР