Съединените щати обявиха, че налагат визови ограничения срещу китайски служители,

...
Съединените щати обявиха, че налагат визови ограничения срещу китайски служители,
Коментари Харесай

САЩ няма да издават визи на китайци, свързани с репресии срещу уйгурите

Съединените щати оповестиха, че постановат визови ограничавания против китайски чиновници, за които се счита, че имат отношение към репресиите против уйгури и други мюсюлмани.

В понеделник Вашингтон взе решението да наложи ограничавания на 28 китайски организации - измежду тях водещи софтуерни компании - по същата причина. Днешното решение ще визира представители на китайското държавно управление и на комунистическата партия, за които се счита, че имат отношение към процеса.

Според държавния секретар Майк Помпейо става дума за " мощно репресивна акция ", ориентирана освен против уйгури, а и против етнически казахи, киргизи идруги. Пекин отхвърля обвиняванията, а представителят на външното министерство Гън Шуан споделя, че няма такова нещо като " проблеми с човешките права ", а единствено " опрощение за Съединените щати да се намесят преднамерено във вътрешните работи на Китай ".

Той приказва за всеобщи арестувания в лагери (според Организация на обединените нации в такива са попаднали милион души), високотехнологично наблюдаване и надзор върху изразяването на религиозната и етническа еднаквост. Има и случаи на насила мюсюлмани да се връщат от чужбина с риск за живота си.

Пекин твърди, че лагерите са центрове за професионално образование, а множеството намирали се в тях към този момент са пуснати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР