Съединените щати обявиха бившия премиер и президент на Албания за

...
Съединените щати обявиха бившия премиер и президент на Албания за
Коментари Харесай

САЩ обявиха Сали Бериша и семейството му за персона нон грата

Съединените щати оповестиха някогашния министър председател и президент на Албания за личност нон грата. Новината бе обявена в Туитър от държавния секретар на Съединени американски щати, написа „ Ора нюз ”.
В поста си Блинкен прецизира, че по времето, когато е бил министър-председател, Бериша е взел участие в корупционни практики като нелегално заграбване на обществени средства и интервенция в обществени процеси, в това число корист с власт за персонално облагодетелстване и обогатяване на политически съдружници, както и на членове на фамилията си.
 Албанското държавно управление приготвя ареста на Сали Бериша Албанското държавно управление приготвя ареста на Сали Бериша
Правителството на албанския министър председател Еди Рама приготвя задържането на някогашния министър-председател Сали Бериша. Това оповестяват висши офи...
На Сали Бериша и на членовете на неговото семейство им е неразрешен достъп до територията на Съединените щати.
" Корупционните дейности на някогашния албански президент Сали Бериша подкопават демокрацията в Албания. Публично декларирам, че Бериша и членовете на неговото семейство не могат да влизат в Съединените щати. Оставаме единни с нашите сътрудници против корупцията в Албания ", написа Блинкен в поста си в Туитър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР