Съединените щати обвиниха днес Китай за хакерски атаки на тяхна

...
Съединените щати обвиниха днес Китай за хакерски атаки на тяхна
Коментари Харесай

САЩ обвини Китай за кибератаките срещу хотелската верига Мариот

Съединените щати упрекнаха през днешния ден Китай за хакерски офанзиви на тяхна територия, в това число против базата данни на хотелската верига Мариот (Marriott) с информация за 500 милиона нейни клиенти, съобщи Франс прес.

Отношенията ни с Китай са комплицирани (...), те правят шпионски дейности и упражняват въздействие тук, в Съединени американски щати, съобщи държавният секретар Майк Помпейо в изявление за телевизия Фокс (Fox).

Той добави, че държавното управление на Доналд Тръмп работи за отбиване на тези китайски закани против Америка.

Според източници, представени от в. " Ню Йорк таймс ", Съединени американски щати възнамеряват скоро да обвинят китайски хакери, работещи за разузнаването или за армията на своята страна, както и да наложат ограничавания за огромен размер софтуерни устройства.

Обвиненията няма да се отнасят за хакерската офанзива против централа за резервации на Мариот, разкрита през септември и оповестена на 30 ноември.

Мерките могат да подкопаят нежното помирение в комерсиалната война сред двете страни, към този момент подложено на тестване след ареста в Канада по искане на Съединени американски щати на финансовата директорка на китайската телекомуникационна група Хуавей (Huawei).

Компанията за компютърна сигурност МакАфий (McAfee) заяви през днешния ден, че е разкрила опити за навлизане в 87 компании, свързани с нуклеарния, военния, енергийния и финансовия бранш в целия свят, по-специално в Съединените щати. Според нея първите детайли насочват съмненията към Северна Корея, само че те може да са оставени преднамерено, с цел да объркат следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР