Съединените щати обмислят налагане на тарифи върху внос на уран,

...
Съединените щати обмислят налагане на тарифи върху внос на уран,
Коментари Харесай

Търговската война продължава: САЩ обмислят тарифи върху уран

Съединените щати обмислят налагане на цени върху импорт на уран , оповестяват Forexlive и " Блумбърг ".

Търговският секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос удостовери популяризираната през последните дни информация.

Рос сподели, че Вашингтон проверява дали вносът на уран е опасност за националната сигурност . Разследването може да докара до налагане на цени върху вноса на гориво за атомните централи. Те ще обиден целия бранш.

Министерството на търговията заяви, че двете компании Ur-Energy Inc. и Energy Fuels Inc. са внесли искане за осъществяване на инспекция на вноса на уран в Съединени американски щати. Те настояват във импортираните през януари документи, че доставките от чужбина вредят на производството в страната.

Смята се, че Съединени американски щати имат голям ресурс от уран за оръжия за всеобщо поразяване.

По-рано през днешния ден " Уолстрийт джърнъл " писа, че се строи цех за преобразяване на плутоний за нуклеарни оръжия в нуклеарно гориво.

Вестникът написа, че през 2007 година публични представители са съобщили, че заводът ще коства 4,8 милиарда $ и ще бъде приключен до 2016 година Сега енергийното министерство е пресметнало, че разноските са 17,2 милиарда $ и ще е нужен интервал до 2048 година

Около 50% от вноса на уран в Съединени американски щати е от Канада и Казахстан , следвани от Австралия, Русия и Узбекистан. Почти 90% от доставения за американските реактори уран през 2016 година е от чужбина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР