Съединените щати обмислят дипломатически бойкот на предстоящите зимни олимпийски игри

...
Съединените щати обмислят дипломатически бойкот на предстоящите зимни олимпийски игри
Коментари Харесай

САЩ обмислят дипломатически бойкот на Олимпиадата в Пекин

Съединените щати обмислят дипломатически протест на идните зимни олимпийски игри в Китай. Това заяви президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пред кореспонденти в четвъртък, предава ТАСС.

Когато беше помолен да разяснява известията в американската преса за вероятен дипломатически протест на Олимпийските игри в Пекин, той сподели: „ Обмисляме [тази идея] “.

24-ите зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година, а Параолимпийските от 4 до 13 март.

Както Washington Post заяви във вторник, американската администрация възнамерява да провежда дипломатически протест на Олимпийските игри в Пекин, който ще включва отвод да бъдат изпратени публични лица на тържествата на тези надпревари. Изданието посочи, че окончателното решение по този въпрос във Вашингтон към момента не е взето. Байдън обаче, съгласно The Washington Post, към този момент е получил рекомендации за протест, с които има намерение да се съгласи. Това решение на президента се чака сякаш до края на този месец, предава Фокус.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР