Съединените щати няма да толерират повече хронични търговски нарушения и

...
Съединените щати няма да толерират повече хронични търговски нарушения и
Коментари Харесай

САЩ настояват за равноправни търговски политики, каза Тръмп

Съединените щати няма да толерират повече хронични търговски нарушавания и ще упорстват за обективни и равноправни търговски политики. Това съобщи президентът Тръмп в речта си пред Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие във Виетнам. Глобализацията е необратима историческа наклонност, посочи след Тръмп китайския му сътрудник Си Дзинпин. Наблюдатели означават разменените функции на двата стопански колоса при Тръмп, който трансформира комерсиалните правила, наложени в Азия от самата Америка.

Като акцентира тезата си „ Америка преди всичко “, Тръмп съобщи, че страната му е намалила или премахнала търговски ограничавания, отменила е цени и е разрешила свободен импорт с всички отрицателни последствия и загуба на работни места, само че без реципрочни дейности от други страни.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Те употребяват продуктов дъмпинг, субсидирани артикули, валутни операции и грабителски индустриални политики. Пренебрегнаха разпоредбите с цел да получат преимущество пред тези които ги съблюдават и по този начин предизвикват големи търговски изкривявания и заплашват самите основи на интернационалната търговия.
Тръмп сподели, че не упреква Китай или друга страна от района, която си е свършила работата, а бездействието на предходните американски администрации. Търговският недостиг на Америка с Китай за предходната година е 310 милиарда $, с Япония - 69 милиарда. Тръмп изрази подготвеност за двустранни съглашения, само че единствено на взаимно преференциална основа, с всяка страна от „ Индийско-тихоокеанския район “ - термин, който дефинира новото геополитическо виждане на Вашингтон за Азия.
 Путин и Тръмп на посещаване във Виетнам Путин и Тръмп на посещаване във Виетнам
Руският президент Владимир Путин дойде във Виетнам за срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие.

За разлика от Тръмп китайският президент Си Дзинпин отбрани многостранните търговски съглашения, които са помогнали на по-бедните страни.
Си Дзинпин, президент на Китай: Сега напредъкът към икономическа глобализация е изправен пред срещуположен вятър. Една от аргументите е, че не е задоволително приобщаващ. Нужни са повече старания, тъй че разнообразни страни и хора от разнообразни поприща да усетят изгодите от развиването и красивите далечни видения да станат действителност.
През идващите 15 години Китай ще внесе артикули за 24 трилиона $, възнамерява да притегли 2 трилиона задгранични вложения и още толкоз да влага зад граница, сподели Си Дзинпин. Китай към този момент разгласи, че ще улесни задграничния достъп в браншове като банки, обезпечаване и финанси и последователно ще понижи вносните мита за коли.
 Тръмп и Си Дзинпин - друг жанр в ръководството Тръмп и Си Дзинпин - друг жанр в ръководството
Посещението на американския президент в Китай изправи един до различен водачите на двете водещи международни стопански системи и извади на показ другия им жанр кат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР