Съединените щати няма да се изтеглят от Сирия докато Турция

...
Съединените щати няма да се изтеглят от Сирия докато Турция
Коментари Харесай

САЩ остават в Сирия, докато Турция не осигури сигурност за кюрдските войски

Съединените щати няма да се изтеглят от Сирия до момента в който Турция не обезпечи отбрана на кюрдските бойци, сражаващи се с Ислямска страна. Това ново изискване разгласи съветникът по националната сигурност Джон Болтън след диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Израел. Утре Болтън ще посети и Турция.

 Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джон болтън се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху Съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати Джон болтън се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху © Българска телеграфна агенция
Американско военно евакуиране от Сирия ще има единствено при обезпечено провалянето на Ислямска страна и неспособност тя да се трансформира още веднъж в опасност, акцентира Джон Болтън и добави:
Джон Болнът - консултант по Националната сигурност в Белия дом: Защитата на Израел и нашите другари в региона би трябвало да бъде изцяло обезпечена. Ще се погрижим и за сражавалите се с нас против Ислямска страна и други терористи.  Кюрдските бойци напущат Манбидж - остават ли американските? Кюрдските бойци напущат Манбидж - остават ли американските?
В сирийския град Манбидж стартира евакуиране на кюрдски бойци като превантивна мярка против възможна турска атака. В региона на северния град остават...

Докато Турция не подсигурява сигурността на кюрдските бойци, евакуиране няма да има, отговори на въпрос Джон Болтън. Според него Анкара не би трябвало да подхваща военни дейности в Сирия без цялостна съгласуваност и координиране със Съединените щати.

Изтегляне от Сирия ще има, удостовери президентът Тръмп на път към резиденцията Кемп Дейвид.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Никога не съм казвал, че това ще стане бързо, ние унищожаваме Ислямска страна.
Неразумно е да се твърди, че цел на Турция са кюрдите, съобщи представител на турския президент Ердоган. Турски медии вещаят нова рецесия сред Анкара и Вашингтон поради кюрдските формирования в Сирия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР