Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като

...
Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като
Коментари Харесай

САЩ няма да признае новата власт в Афганистан

Съединените щати няма да признаят представители на радикалните талибани като публична власт в Афганистан. Това e декларирал в понеделник американският президент Джо Байдън, предава БГНЕС.

На поляната на Белия дом публицистите са попитали президента дали Съединени американски щати ще признаят талибаните в Афганистан. " Не. Това време към момента е доста надалеч ", дал отговор е Байдън.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се е срещнал с емира на Катар Тамим бин Хамад ал-Тани в Доха за спешни договаряния за Афганистан, откакто талибаните обявиха, че имат цялостен надзор над страната. В понеделник те даже оповестиха, че са подготвени да показват държавното управление си.

В Катар е ситуирана голяма американска авиобаза. Страната е приела над 55 хиляди души, евакуирани от Афганистан - съвсем половината от общия брой жители, които Съединени американски щати изведоха от Кабул.

Според малко известие на Държавния департамент Блинкен е потърсил поддръжка от шейха, с цел да може със взаимни старания да бъде отворено летището в Кабул, което би било от значително значение за доставката на филантропична помощ и за евакуация на още жители от страната.

Катар предложения талибаните да открият политически офис в Доха през 2013 година, като след това беше хазаин на договаряния сред Вашингтон и талибаните, които завършиха през 2020 година със съглашение за изтеглянето на войските на Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР